Lazio-Milan: Här är oddsen på kvällens toppmöte i Rom

Det är alltid trevligt med högkvalitativ fotboll så här mitt i veckan och ikväll är det dags för en sådan match från Serie A. Zlatans Milan möter Lazio på bortaplan – en tuff uppgift när viktiga poäng står på spel i toppstriden.

Ingen som läser dagstidningar har väl kunnat missa att Zlatan just nu är glödhet. Han leder skytteligan i Serie A med 15 gjorda fullträffar, vilket är ett mycket bra facit. Målet senast mot Novara var en riktig delikatess där han mycket kontrollerat skuvade in en frispark, över muren, och in i första krysset. Han svarade även för en läcker frambröstning till 2-0-målet och visade igen att han är så mycket mer än bara en målskytt; han är också en framspelare av rang.

Milan kommer till start med två raka 3-0-vinster. Visserligen mot Novara och Cagliari, men målskyttet är definitivt igång. Formen är god och bortser man från förlusten mot Inter för ett par veckor sedan så har de inte förlorat sedan den 2 oktober förra året.

Milan har i kväll chansen att, åtminstone tillfälligt, ta över serieledningen från Juventus som ju fick sin match i går uppskjuten på grund av ett häftigt snöoväder som gjorde planen ospelbar. Beskedet kom en timme innan matchstart efter att arrangörerna inte kunde garantera en säker miljö för spelare och åskådare.

Lazio har den här säsongen tagit 16 poäng på 10 hemmamatcher vilket placerar dem först på 12:e plats i hemmatabellen. De förlorar visserligen sällan hemma (endast två förluster), men hela fyra kryss gör att poängskörden inte har blivit större. Senaste hemmaförlusten kom den 26 november förra året då Juventus vann med 1-0.

Lazio ligger just nu på fjärde plats i ligan, vilket innebär kvalplats till Champions League. Avståndet upp till till Milan som med sin andraplats har den sista direktplatsen in i CL är sju poäng, ett avstånd som alltså kan krympa till fyra om Lazio vinner kvällens match.

Lagen har mötts två gånger tidigare den här säsongen. Serie A-matchen i Milano sent i somras slutade 2-2, efter att Milan vänt ett 0-2 underläge, bland annat genom mål av Zlatan. Lagen möttes även i Coppa Italia så sent som förra veckan. Även då tog Lazio ledningen, men Milan vände på steken och kunde till slut vinna med 3-1 hemma på San Siro – och ni minns säkert vem som slog den sista spiken i kistan. Ja, visst var det Ibra som i matchminut 84 satte det avgörande målet som skickade Milan vidare i cupen.

LAZIO-MILAN

Bäst odds just nu:
1: 3,33 hos Betfair
x: 3,30 hos Unibet (1200 kr i bonus till nya kunder)
2: 2,36 hos Betsson

Vilken kanal visar Lazio-Milan?

Matchen, som startar kl. 20.45, visas på TV11 och på Canal plus Fotboll. Har du inte tillgång till någon av de kanalerna kan du se matchen via stream hos bet365, som faktiskt visar samtliga matcher från Serie A. Alla som har mer än 0 kr på sitt spelkonto kan se matchen. Är du inte kund sedan tidigare får du dessutom 1000 kr i bonus på din första insättning! Klicka här för att registrera dig som kund.