Liverpool-Tottenham: Odds på måndagsmatchen i Premier League

Måndag, som i vanliga fall är en ganska miserabel dag när det gäller fotbollsutbudet bjuder i dag på en riktigt sevärd historia från Premier League. Liverpool möter Tottenham vilket får ses som en mycket trevlig måndagsunderhållning. Vi har i vanlig ordning letat rätt på de bästa oddsen!

Liverpool har halkat ner till sjundeplatsen i Premier League, men har ikväll chansen att ta sig förbi Arsenal som innehar den sjätte och sista europaplatsen. Men då krävs tre poäng mot Tottenham, och det är sannerligen ingen lätt uppgift trots fördel av hemmaplan.

Senast blev det en klar seger för Liverpool på bortaplan mot Wolves. 3-0 slutade matchen, bland annat efter ett efterlängtat mål av Andy Carroll. Dessförinnan blev det dock ett riktigt bakslag då Liverpool överraskande föll mot Bolton med klara 3-1, även det på bortaplan.

Liverpool är faktiskt det enda laget tillsammans med Manchester City som är obesegrade på hemmaplan. I sammanhanget är det också intressant att nämna att de bara har vunnit fyra av elva hemmamatcher. Hela sju matcher har slutat oavgjort vilket gör att Liverpool trots att de är obesegrade återfinns först på en niondeplats i hemmatabellen.

Spurs kommer från en klar hemmavinst mot Wigan. Gareth Bale svarade för två fullträffar i 3-1 vinsten som var väldigt välkommen för Tottenham efter den mycket smärtsamma övertidsförlusten mot Manchester City.

Tottenham har gjort en mycket bra säsong och är de som närmast jagar de två manchesterklubbarna som toppar tabellen. Glappet upp till United är sex poäng, men då Tottenham har en match mindre spelad finns i kväll möjlighet att minska avståndet ytterligare.

Noterbart är att…

  • Liverpool har gjort 28 mål i ligan – Spurs har gjort 44
  • Liverpool har släppt in 21 mål – Tottenham har släppt in 25
  • Inför kvällens match är Luis Suarez tillbaka i Liverpool efter sin avstängning.

Tottenham är alltså ett betydligt målfarligare lag och har ett snitt på nästan två gjorda mål per match. De läcker även lite mer bakåt och släpper i snitt in strax över ett mål per match.

Lagens första möte den här säsongen slutade med en förkrossande 4-0 seger för Tottenham. Spurs vann även lagens båda möten förra säsongen, så Liverpool lär vara ordentligt sugna på revansch. Vilken betydelse Suarez återkomst spelar återstår att se, men även han lär vara ganska sugen på att visa vad han går för…

Liverpool är ganska klara oddsmässiga favoriter i den här matchen och ettan ger strax över dubbla degen. Tror du att Tottenham kan spräcka Liverpool förlustnolla på hemmaplan så ger tvåan nästan fyra gånger insatsen.

LIVERPOOL-TOTTENHAM

Bäst odds just nu:
1: 2,05 hos Expekt
x: 3,50 hos Bet365
2: 3,90 hos Unibet

Vilken kanal visar Liverpool-Tottenham?

Matchen startar kl. 20.55 och visas på Viasat Fotboll. Har du tillgång till HD kanaler kan du även följa matchen på Viasat Fotboll HD.

Se även…