Manchester City-Porto: Odds på returmötet i Europa Leauge

Det är dags för returmöte i Europa League mellan Manchester City och Porto, två lag som nog inte hade förväntat sig spel i just den här cupen. City vann det första mötet för en vecka sedan och har skaffat sig ett mycket bra utgångsläge inför kvällens match hemma i Manchester.

Det första mötet, som spelades i Porto, för ungefär en vecka sedan slutade alltså 2-1 till bortalaget Manchester City. Det var Porto som tog ledningen i den första halvleken, men City kom sedan i kapp och kunde till slut avgöra genom Sergio Agüero i den 85:e matchminuten.

Porto är regerande mästare efter vinsten i den helportugisiska finalen mot Braga förra säsongen. Anmärkningsvärt var att även Benfica var framme i semifinal, där alltså tre av fyra klubbar kom från Portugal! Den här gången har dock Porto fått tuffast möjliga lottning och stött på ett av Europas allra bästa klubblag redan i detta tidiga skede av turneringen. Chansen lever så klart för portugiserna, men det kommer att bli mycket tufft att besegra City på deras egen hemmaplan. Dessutom har Porto aldrig slagit ett engelsk lag på bortaplan.

Porto har spelat en ligamatch sedan det första mötet och det blev i söndags en klar 3-1-vinst mot sjundeplacerade Vitoria Setubal.

Manchester City har ett bra utgångsläge och kommer till match med vetskapen om att de till och med kan förlora och ändå knipa en plats i åttondelsfinalerna. Nu tror jag inte att de kommer försöka förlora, men det är ändå en faktor att ta hänsyn till när du sitter och klurar på hur du ska spela på den här matchen.

Förutsättningar

Manchester City vann alltså det första mötet på bortaplan med 2-1. Det innebär att Porto måste vinna och göra minst två i matchen för att ha chans på avancemang. Vinner Porto med 1-0 går City vidare i kraft av fler gjorda mål på bortaplan. Vnner Porto med 2-1 innebär det förlängning och eventuellt ett avgörande på straffar.

Oddskommentarer
Manchester City är klara favoriter hos spelbolagen och står just nu i lite drygt 1,60 gånger pengarna. Vi ska dock komma ihåg att Porto inte är några dunungar, och de nästan sex gånger pengarna som erbjuds för tvåan kan mycket väl vara ett alternativ för den riskvillige spelaren. Kom ihåg att City har råd att förlora med 1-0 och ändå gå vidare…

MANCHESTER CITY-PORTO

Bäst odds just nu
1: 1,62 hos Unibet
x: 3,80 hos Nordicbet
2: 5,90 hos Betsson

Vilken kanal visar Manchester City-Porto?

Matchen, som startar kl. 18.oo och visas på Canal+ Sport 1. Just nu kan du få tillgång till Csports hela utbud av livestreamad sport, bland annat Europa League, för bra en krona. Klicka här för mer information om erbjudandet.