Manchester United-Liverpool: Odds på helgens höjdpunkt!

Stormatcherna i Premier League är alltid intressanta och dagens match mellan Manchester United och Liverpool är inget undantag. Det är hemmalaget som är klara favorter, men Liverpool har flera gånger gjort bra resultat mot just de allra bästa lagen den här säsongen. Observera att matchen startar redan kl. 13.45!

United ligger tvåa i ligan och jagar frenetiskt Manchester City som är det lag United allra minst vill ha före sig i ligan. Avståndet är bara två poäng, vilket innebär att vi kan få se ett åtminstone tillfälligt tronskifte i ligatoppen. Då krävs naturligtvis tre poäng mot Liverpool. City spelar sin match i den 25:e omgången på söndag, då de möter Aston Villa.

Att Manchester United har varit ett av Europas allra starkaste hemmalag de senaste åren behöver vi väl knappast nämna. Den här säsongen har dock både City och Tottenham plockat fler hemmapoäng än United som faktiskt åkt på ”hela” två förluster på Old Trafford.

United har sedan nyår blandat bra och dåliga insatser – alla minns vi den chockerande 0-3-förlusten mot Newcastle i början av januari. Vi minns också att United i förra omgången hämtade in ett 0-3-underläge mot Chelsea och knep en poäng trots att de såg ut att gå mot årets andra storförlust.

Liverpool slåss med näbbar och klor för att knipa den sjätte och sista engelska europaplatsen. Just nu ligger laget på den där retliga sjundeplatsen, men avståndet upp till Arsenal är bara ett enda poäng.

Liverpool har bara vunnit en enda match i år, efter fem spelade matcher. Förlusten mot Manchester City är kanske ingen katastrof, men 1-3 mot Bolton är inte acceptabelt för ett lag med europaambitioner. Sett över hela säsongen har Liverpool spelat hela nio oavgjorda matcher. Vi noterar dock att bara ett av kryssen har kommit på bortaplan…

Mötet på Anfield i höstas slutade 1-1. Efter att Steven Gerrard gett Liverpool ledningen i den andra halvleken kvitterade United sent och lyckades får med sig en pinne. Därefter har lagen mötts ytterligare en gång, nämligen i FA-cupen. Där svarade Liverpool för en liten skräll och skickade United ur turneringen efter en 2-1-vinst. Det avgörande målet med två minuter kvar av ordinarie matchtid gjordes av hollandaren Dirk Kuyt.

Manchester United är som sagt mycket klara favoriter om man kikar närmare på oddsen. Det går att hitta ettan till nästan två gånger pengarna, medan både krysset och tvåan ger betydligt högre utdelning. Ett spel på Liverpool ger i skrivande stund mellan fyra och fem gånger insatsen.

MANCHESTER UNITED-LIVERPOOL

Bäst odds just nu
1: 1,90 hos Unibet
x: 3,60 hos Bet365
2: 4,50 hos Bet365

Vilken kanal visar Manchester United-Liverpool

13.45 och visas på Viasat Fotboll. Har du HD-box och rätt abonnemang kan du även se matchen i högre kvalitet på Viasat Fotboll HD. Vill du följa Premier League och Champions League på bästa sätt så bör du skaffa dig ett abonnemang hos just Viasat. De har rättigheterna till den bästa fotbollen och har dessutom en mycket trevlig inramning. Studiosnacket med Ola Wenström i huvudrollen håller hög klass, speciellt när Sportbladets Erik Niva finns på plats i studion. Mer information om priser och kanalpaket hittar du på viasatsport.se.