Milan-Arsenal: Odds på kvällens supermatch

De flesta är nog överens om att åttondelsfinalernas mest intressanta match är Milan-Arsenal. Det första mötet spelas på San Siro i Milano i kväll, och åtminstone jag kommer att sitta klistrad framför TVn. Zlatan vilade i ligamatchen mot Udinese och lär komma laddad och väl förberedd till kvällens match, vilket lär behövas när van Persie och hans Arsenal kommer på besök.

Milan leder Serie A, även om det högst sannolikt bara är tillfälligt. Just nu är man två poäng före Juventus, men kruxet är man har spelat hela två matcher mer än dem. I praktiken är det alltså Juve som har det bästa utgångsläget.

Milan svarade för ett mycket stark genrep där man visade prov på stor moral. Efter ett tidigt underläge mot Udinese vände Milan på steken och avgjorde till sin egen fördel genom två sena mål, det sista och matchavgörande så sent som i matchminut 85. Zlatan saknades som bekant i den matchen eftersom han för närvarande är avstängd i ligaspelet.

Milan tog sig till slutspel i Champions League genom att bli tvåa i grupp H bakom suveräna Barcelona. Milan lyckades dock knipa en poäng mot de spanska giganterna, något som de var ensamma om i gruppspelsfasen. På sex gruppspelsmatcher lyckades Milan skrapa ihop nio poäng. Hemma på San Siro blev det två vinster och en förlust (mot Barcelona), medan samtliga bortamatcher slutade oavgjorda för italienarna.

Arsenal vann grupp F ett poäng för Marseille  och den enda förlusten kom mot Olof Mellbergs Olympiakos i den sista omgången, då slutspelsplatsen redan var säkrad. Dessförinnan hade Gunners tre vinster och två oavgjorda matcher och de elva inspelade poängen räckte som sagt till gruppseger. Den stora fördelen med att vinna en grupp är man lottas mot en grupptvåa i åttondelsfinalen. Arsenal har dock åkt på den svåraste tänkbara grupptvåan i form av Milan. Det vi också kan notera är att Arsenal bara gjorde sju mål på sina sex gruppspelmatcher, vilket kan vara något att ta med i beräkningarna framöver.

I Premier League har Arsenal ryckt upp sig efter en liten formsvacka och har nu tre raka matcher utan förlust. I genrepet blev det seger mot Sunderland med 2-1 efter avgörande mål av arsenallegenden Thierry Henry. Dessförinnan fullkomligt mosade man Blackburn och den segern skrevs till slut till hela 7-1! Arsenal ligger fyra i tabellen, på samma poäng som femman Chelsea.

Lagets kapten och store stjärna Robin van Persie är glödhet för tillfället och leder skytteligan i Premier League överlägset. Just nu är han med sina 22 fullträffar hela fem mål för tvåan Wayne Rooney.

MILAN-ARSENAL

Bäst odds just nu:
1: 2,10 hos Bet365
x: 3,50 hos Bet24
2: 3,95 hos Expekt

Vilken kanal visar Milan-Arsenal?

Matchen startar kl. 20.45 och visas på Viasat Fotboll och även på Viasat Fotboll HD, för den som har tillgång till den. Läs mer om hur du får tillgång till HD-kanaler från Visasat.