Milan-Juventus: Odds på seriefinalen i Serie A

I kväll är det dags för ett riktigt hett möte i Serie A. Milan-Juventus är en ren seriefinal mellan två klassiska lag och väldigt mycket står på spel. Tyvärr får vi inte se Zlatan Ibrahimovic i den här matchen eftersom hans avstängning kvarstår.

Milan leder Serie A för tillfället, ett poäng före Juventus. En viktigt detalj i sammanhanget är dock att Juventus har en match mindre spelad, vilket i praktiken innebär att det egentligen är fördel Juve. De båda lagen har gjort ett litet ryck i tabellen är sju poäng före Udinese som är det närmast jagande laget.

Milan har sedan nyår sex vinster, ett kryss och en enda förlust i ligan. Senast blev det vinst mot Cesena med klara 3-1 och dessförinnan kom en blytung seger mot serietrean Udinese efter att Milan vänt ett 0-1 underläge till seger med 2-1. Avgörande målet kom med endast fem minuter kvar av ordinarie matchtid.

Milan svarade för en mycket bra insats i Champions League tidigare i veckan då man slog Arsenal med hela 4-0. Hela laget gjorde bra i från sig och även om Arsenal är en bit från toppformen så var det ett ordentligt styrkebesked från Milan.

Zlatan är som sagt avstängd även i denna match, efter örfilsincidenten för några veckor sedan. Milan har dock klarat sig bra även i Zlatans frånvaro, och bland annat har Robinho gjort flera bra matcher.

Juventus hade ett litet försprång i tabellen, men på grund av den senaste tidens kryssmatcher har nu alltså Milan kommit i kapp. Nu senast blev det förvisso vinst mot Catania med 3-1, men innan dess blev det 0-0 mot både Parma och bottenlaget Siena.

Juventus har släppt in minst mål i hela Serie A den här säsongen. På 23 matcher har de bara släppt in 14 mål, vilket är ett riktigt imponerande facit. Att de dessutom är obesegrade gör ju inte saken sämre. Juventus problem är att de spelar oavgjort alldeles för ofta. Hade det inte varit för de hela 10 kryssmatcherna, så hade de varit i stor serieledning nu.

Oddskommentar
Milan är favoriter hos spelbolagen och står i skrivande stund som bäst i strax över 2,30 gånger pengarna. Krysset ger omkring 3,20 medan ett spel på Juventus betalar nästan 3,50 gånger insatsen.

MILAN-JUVENTUS

Bäst odds just nu
1: 2,35 hos Unibet
x: 3,20 hos Bet365
2: 3,45 hos Bet24

Vilken kanal sänder Milan-Juventus?

Matchens startar kl. 20.45 och visas på TV4 Sport. Har du inte den kanalen kan du se den via livestream på csports.se.