Milan-Juventus: Speltips och odds!

Om några omgångar möts Milan och Juventus i Serie A, men redan idag är det dags för en liten försmak då de båda storklubbarna drabbar samman i Coppa Italia. Zlatans avstängning gäller bara i ligan så han lär finnas på planen då Milan ska försöka skaffa sig ett bra utgångsläge inför returmötet på bortaplan. I potten ligger en plats i den italienska cupfinalen.

Milan och Juventus tappade båda poäng i senaste omgången av Serie A. Juve fick mycket överraskande bara 0-0 mot Siena trots kraftigt spelövertag. Juventus missade därmed chansen att rycka i ligan, men toppar trots det tabellen ett poäng före Milan trots att de har en match mindre spelad.

Milan spelade även de 0-0. Snacket efter matchen mot Napoli kom dock att handla om helt andra saker än resultatet. Händelsen på allas läppar var istället Zlatan Ibrahimovics utvisning efter att han slagit till en motståndare i ansiktet. Domen från förbundet blev hård – hela tre matchers avstängning. Milan har dock överklagat beslutet och det är nog sannolikt att straffet sänks till två matcher för svensken. Det skulle i så fall innebära att han kan spela den mycket viktiga ligamatchen mot just Juventus. Inget beslut är dock fattat ännu, så vi får leva i ovisshet ytterligare ett tag.

Milan har haft svårt att plocka trepoängare den senaste tiden, framför allt när motståndet bestått i någon av toppkonkurrenterna. Förutom krysset mot Napoli senast blev det ju förlust mot Lazio (0-2) och för ett par veckor sedan blev även Inter en för svår nöt att knäcka för Ibra och company. Som tur väl för Milan har det dock blivit klara segrar mot klubbarna som återfinns lite längre ner i tabellen, vilket gör att de fortfarande har häng på ledande Juventus.

Dagens möte gäller alltså Coppa Italia, den italienska cupen. Semifinalen avgörs med hemma/borta-möte och returen spelas inte förrän den 21 mars. Just i den här typen av matcher finns det alltid en hyfsat stor kryssrisk. Inget av lagen måste vinna, hemmalaget vill ogärna släppa in något mål och bortalaget är ofta nöjda med att få med sig ett oavgjort resultat inför returmatchen på hemmaplan. Det kan därför vara idé att snegla lite på krysset och även kolla upp vad det går att hitta för odds på resultatspelen 0-0 och 1-1.

Lagen har mötts en gång tidigare den här säsongen och då vann Juventus med 2-0 på hemmaplan. Milan har dock bara förlorat en enda match på San Siro hittills den här säsongen, men resultatet är ännu ett bevis på att de har haft svårt mot de riktigt bra lagen.

Milan är favorittippade hos spelbolagen och betalar i skrivande stund omkring 2,30 gånger insatsen. Båda ovan nämnda kryss och tvåan går att hitta till nivåer som är uppe och nosar på 3,50 gånger pengarna.

MILAN-JUVENTUS

Bäst odds just nu:
1: 2,31 hos Betsson
x: 3,30 hos Nordicbet
2: 3,30 hos Bet365 (1000 kronor i bonus till nya spelare)

Vårt speltips

Som ni kanske har gissat vid det här laget är vi inne på att lägga en liten slant på krysset. Det ska dock påpekas att kryss är ett relativt ovanligt utfall när de här båda lagen möts. På de senaste 10 mötena lagen emellan har endast två slutat oavgjorda efter full tid.

Vilken kanal visar Milan-Juventus?

Matchen visas på TV10 och startar kl. 20.45.

I den andra semifinalen möts Napoli och Siena och det första mötet mellan dem spelas i morgon torsdag, även den med start kl. 20.45.