Milan-Napoli: Odds på dagens Zlatanmatch

I eftermiddag ska Zlatan och hans Milan fortsätta jakten på ligaledande Juventus och för motståndet står Napoli – en inte helt enkel uppgift. Napoli är dock inne i en ganska lång vinstfri svit och hemmalaget Milan är klara favoriter hos spelbolagen. Vi har så klart letat upp de bästa oddsen åt dig!

Milan är ett poäng efter Juventus i kampen om Scudetton, trots att Juve har en match mindre spelad. Det innebär att dagens match mot Napoli är väldigt viktig och en förlust gör att avståndet uppåt kan växa till hela sju poäng, under förutsättning att Den gamla damen tar full pott i sina släpande matcher.

Milan föll tungt senast mot Lazio. Trots spelövertag i stora delar av matchen lyckades de inte spräcka Lazios nolla. Istället visade hemmalaget stor effektivitet och kunde ta en viktig 2-0-seger inför hemmapubliken. Zlatan hade ett par fina lägen men den där sista skärpan i avsluten saknades. Han gick mållös av planen, något som faktiskt är ganska ovanligt numera för den svenske skytteligaledaren i Serie A.

Milan har den här säsongen haft en tendens att vinna enkelt mot de mindre namnkunniga lagen, samtidigt som de har haft väldigt svårt att vinna de så viktiga matcherna mot de andra topplagen. Milans fyra förluster den här säsongen har kommit mot i tur och ordning Napoli, Juventus, Inter och Lazio. Detta är inte bra för ett lag som siktar på att försvara sit ligaguld. I eftermiddag finns alltså chansen att ta revansch för förlusten mot Napoli i säsongsupptakten, och för Milans skull får vi hoppas att de lyckas.

Milan är ett starkt hemmalag och har bara förlorat en enda gång hemma på San Siro. Målsnittet framåt ligger på över 2,5 mål per match samtidigt som de bara har släppt in fem mål på tio hemmamatcher.

Napoli är just nu inne i en lite svagare period. De har fyra raka matcher utan vinst och ligger på en sjundeplats i ligan, vilket om det står sig innebär missat europaspel nästa säsong. Napoli är det lag som spelat flest oavgjorda matcher den här säsongen, hela nio kryssmatcher har de varit inblandade i, vilket så klart är en kraftigt bidragande orsak till den något blygsamma tabellplaceringen.

Lagens tidigare möte den här säsongen vanns som sagt av Napoli. Matchen i Neapel slutade 3-1 till hemmalaget och innebar då att Napoli gick upp i serieledning.

Milan är mycket klara favoriter hos spelbolagen och ger just nu omkring 1,75. Tror du att Napoli spelar sin tionde kryssmatch för säsongen? Ja då kan du casha ut 360 kr på en satsad hundring om du får rätt. Bortasegern ger i skrivande stund en bra bit över fem gånger pengarna.

MILAN-NAPOLI

Bäst odds just nu:
1: 1,75 hos Expekt
x: 3,60 hos Bet365
2: 5,50 hos Nordicbet

Vilken kanal visar Milan-Napoli?

Matchen startar kl. 15.00 och visas på TV4 Sport samt på Canal+ HD Sport Extra.

Övriga matcher i Serie A idag:

  • Roma – Inter
  • Fiorentina – Udinese
  • Genoa – Lazio
  • Juventus – Siena
  • Chievo – Parma
  • Palermo – Atalanta
  • Lecce – Bologna
  • Novara – Cagliari