Odds på Ajax-Manchester United

Att möta Ajax i Europa League var nog inget Manchester United hade räknat med när den här säsongen startade. Nu är det dock bara att acceptera faktum och göra det bästa av situationen. Både Sir Alex och Wayne Rooney bedyrade på gårdagens presskonferens att de kommer att satsa fullt på Europa League.

Manchester United är tillsammans med City från samma stad de två största negativa överraskningarna i årets Champions League. Inget av de båda storlagen lyckades kvalificera sig för slutspel och nu får de istället fortsätta sin titeljakt i den betydligt mindre prestigefyllda Europa League.

Manchester United ligger tvåa i Premier League, två poäng efter just Manchester City. Efter den chockartade 0-3-förlusten mot Newcastle i början av januari har United återhämtat sig och har i skrivande stund fem raka förlustfria matcher i ligan. Senast blev det vinst mot Liverpool hemma på Old Trafford, efter två mål av Wayne Rooney.

United är det bästa bortalaget i Premier League och har på tolv bortafighter bara förlorat en enda match, vilket kan vara bra att ha i bakhuvudet om du tänker lira på kvällens match.

Ajax har inte haft någon riktigt bra säsong i Holland och återfinns först på en sjätteplats i Eredivisie. Det är dock inga jätteavstånd uppåt; PSV som leder ligan är åtta poäng före, vilket med tretton omgångar kvar att spela i teorin inte är omöjligt att hämta in. För att klättra i tabellen är det dock viktigt att plocka trepoängare, något Ajax bara har gjort fem gånger på de senaste tio matcherna.

I genrepet mot NAC Breda blev det vinst för Ajax och det är så klart skönt att komma till start med en seger i ryggen. I den senaste hemmamatchen (mot Utrecht) blev det dock förlust.

Även Ajax har kommit till Europa League genom att bli trea i sin grupp i Champions League. Ajax spelade i grupp D, där de blev utslagna med minsta möjliga marginal när Lyon i sista omgången gick förbi och knep slutspelsplatsen på bättre målskillnad. Ohotad etta i gruppen var Real Madrid.

Oddskommentar
Manchester United är klara favoriter hos spelbolagen i den här matchen. Laget är på pappret mycket bättre och om de bara känner sig 100 procent motiverade så bör det bli seger för Sir Alex manskap. Tvåan går i skrivande stund att lira till lite knappt två gånger pengarna, vilket kan jämföras med ett spel på Ajax som just nu betalar omkring 4,50 gånger insatsen.

AJAX-MANCHESTER UNITED

Bäst odds just nu:
1: 4,50 hos Ladbrokes
x: 3,60 hos Bwin
2: 1,94 hos Betfair

Viken kanal visar Ajax-Manchester United?

Matchen startar kl. 19.00 och visas på TV4 Sport. Saknar du den kanalen kan du följa matchen via livestreaming hos Csports.se.