Oddskoll: Modo-Frölunda

Dagens spelutbud är minst sagt klent, men kvällen bjuder åtminstone på en intressant match från elitserien i hockey. Modo, som slåss med näbbar och klor för att knipa den där sista slutspelsmatchen, tar emot Frölunda hemma i Örnsköldsvik.

Frölunda är otroligt starka för tillfället och har vunnit nio av sina tio senaste matcher. Senast blev det storseger mot Linköping (5-1) vilket innebar att göteborgarna återtog andraplatsen i tabellen. Det är väldigt jämt i tabellen bakom ledande Luleå. Frölunda, Skellefteå och Brynäs har alla 87 poäng. Bakom jagar HV 71 och Färjestad med 83 respektve 81 poäng.

Frölunda är seriens bästa hemmalag, medan de i bortastatistiken faktiskt inte är bättre än sexa.

Modo har just nu den åttonde och sista platsen till slutspelet. Den hänger dock på en väldigt skör tråd då jagande Växjö Lakers bara är en enda poäng efter. Linköping och Djurgården är också inblandade i kampen om den sista slutspelsplatsen och de båda ”storlagen” är just nu fem poäng efter Modo.

Modo tog en mycket viktig seger senast då de på bortaplan besegrade ett skadedrabbat HV 71 med hela 5-1. Innan dess hade dock Modo tre raka förluster och med tanke på det var segern i stort sett nödvändig i jakten på en plats i slutspelet.

Modo har befunnit sig på den nedre  halvan av tabellen i stort sett hela säsongen. Som bäst har de varit uppe och vänt på en sjätteplats, men större delen av säsongen har de pendlat mellan plats 9 och 11. Just nu har de som sagt den åtråvärda åttondeplatsen och om de tar poäng i kväll sätter de stor press på värsta konkurrenten Växjö som har tuff bortamatch mot Färjestad närmast på programmet.

Oddskommentar
Det är väldigt jämt mellan lagen om man kikar på oddsen och spelbolagen är faktiskt inte riktigt överens om vem som faktiskt är favorit till segern. Båda lagen går att spela till omkring 2,50, medan krysset efter full tid står i nästan fyra gånger pengarna. Det kan tyckas något märkligt att oddsen är så pass jämna när ett topplag möter ett lag som slåss för sin överlevnad. Elitserien är dock extremt jämn och alla kan i princip slå alla. Frölunda är dessutom klara för slutspel, medan Modo har väldigt, väldigt mycket att spela för.

MODO-FRÖLUNDA

Bäst odds just nu
1: 2,50 hos Expekt
x: 3,90 hos Bet365
2: 2,55 hos Betsson

Vilken kanal visar Modo-Frölunda?

Matchen startar kl. 19.00 och visas på Canal+ Sport1 och Canal+ Sport HD. Givetvis kan du också se matchen direkt i din dator på csports.se. Just nu kan du se Csports för bara 1 krona första månaden genom denna länk.