Porto-Manchester City: Här är marknadens bästa odds!

Både Manchester City och Porto är namnkunniga klubbar och det är en smula förvånande att vi nu får bevittna detta möte i ”förlorarcupen” Europa League. Det är naturligtvis en missräkning för klubbarna, men vi kommer inte ifrån att det fortfarande är en intressant match – något som tidigare år har lyst med sin frånvaro i Europa League.

Manchester City slutade trea i grupp A i Champions League och tog sig följaktligen inte vidare till slutspel. Istället knep Bayern München och Napoli de två platserna till fotbollens absoluta finrum. Hoppet levde dock ända in i den sista omgången, med då Napoli besegrade Villarreal hjälpte det inte att City slog gruppvinnaren Bayern München hemma i Manchester.

Manchester City leder ju som ni säkert känner till Premier League och har så gjort i princip hela säsongen. På hemmaplan är de obesegrade, men på bortaplan har det blivit ”hela” tre förluster och utöver det tre kryss.

Sedan nyår har det blivit fem segrar och två förluster för City i ligan, och just nu är vinstsviten uppe i två matcher. Senast blev det uddamålsvinst mot Aston Villa efter avgörande mål av Lescott.

Manchester City är ett mycket målglatt gäng och har gjort flest mål i Premier League. På 25 matcher har de gjort 64 mål, vilket innebär ett målsnitt på över 2,5 mål per match. Samtidigt är de det lag som har släppt in minst mål, vilket målvakten Joe Hart är en starkt bidragande orsak till. Hans spel, tillsammans med ett genomgående starkt försvarsspel har gjort att City bara släppt in 19 mål så här långt i ligan, vilket är hela sex mål mindre än närmaste lag.

Porto blev också utslagna i gruppspelet i Champions League, även de med bara en enda poängs marginal. Porto var på förhand favoriter till gruppsegern i grupp G, och motståndet kändes högst mänskligt. Istället blev det APOEL och Zenit som gick vidare, medan Porto nu får finna sig i att spela vidare i Europa League.

Porto är ett mycket bra hemmalag och är obesegrade i ligan (på hemmaplan…). Inte heller i Champions League lyckades något lag att slå dem hemma i Portugal. Laget är i allra högsta grad inblandade i toppstriden i den inhemska ligan och är i skrivande stund tvåa, fem poäng efter ledande Benfica. Precis som City släpper Porto in väldigt lite mål. På 18 ligamatcher har de bara släppt in 12 mål, med vilket de är bäst i ligan.

Porto genrepade i söndags mot bottenlaget Leiria och det blev en klar vinst med 4-o. Dessförinnan blev det förlust mot Gil Vicente, i övrigt är de obesegrade sedan nyår.

Oddskommentar
Porto är knappa favoriter i den här matchen och står i omkring 2,50 just nu. Krysset går att spela till ca 3,30, medan ett spel på Manchester City i skrivande stund går att hitta till som bäst 2,82 gånger pengarna.

PORTO-MANCHESTER CITY

Bäst odds just nu
1: 2,63 hos Nordicbet
x: 3,34 hos Nordicbet
2: 2,82 hos Betfair

Vilken kanal visar Porto-Manchester City?

Matchen startar kl. 21.00 och visas på TV4 Sport. Har du inte TV4 Sport i ditt TV-abonnemang kan du se matchen via nätet hos Csports.se, som streamar samtliga matcher från Europa League.