Zambia-Elfenbenskusten: Odds på finalen i Afrikanska mästerskapen

I dag, söndag, är det dags för final i Afrikanska mästerskapet och lagen som har tagit sig hela vägen är Elfenbenskusten och överraskningen Zambia. Vi har varit på rundtur bland de bookmakers som erbjuder odds på matchen och letat upp de högsta oddsen!

Elfenbenskusten är stora, stora favoriter till att ta hem titeln som den afrikanska kontinentens bästa landslag. Storstjärna Didier Drogba leder skytteligan i turneringen med tre gjorda mål, bland annat tillsammans med Zambias Katongo.

Elfenbenskusten gick obesegrade genom gruppspelet efter tre raka segrar och den sammanlagda målskillnaden 5-0. I kvartsfinalen mot Ekvatorialguinea blev det klar seger med 3-0 och i semifinalen mot Mali blev det uddamålsvinst med 1-0. Elfenbenskusten har alltså inte släppt in ett enda mål på hela turneringen och har den förkrossande målskillnaden 9-0!

Zambia vann grupp A efter att ha spelat oavgjort mot Libyen (2-2) och besegrat Ekvatorialguinea och Senegal. Precis som kvällens motståndare Elfenbenskusten fick Zambia en relativt enkel resa i kvartsfinalen där Sudan besegrades med klara 3-0. I semifinalen stod Ghana för motståndet och trots att Zambia var nederlagstippade blev det till slut seger med 1-0.

Elfenbenskusten är som sagt skyhöga favoriter i kvällens match, och frågan är om överraskningslaget Zambia kan svara för ytterligare en skräll. Den första utmaningen blir att spräcka Elfenbenskustens nolla i målprotokollet, men även om de skulle lyckas med det så blir det nog väldigt svårt att gå segrande ur den här kampen. Det finns en anledning till det extremt höga oddset på Zambia och vi tror att det till slut kommer bli en förlust. Oavsett vilket så har Zambia gjort en kanonturnering som de ska, och lär vara, väldigt nöjda med.

ZAMBIA-ELFENBENSKUSTEN

Bäst odds just nu:
1: 7,50 hos Bet365
x: 3,70 hos Bet24
2: 1,55 hos Nordicbet

Vilken kanal visar Zambia-Elfenbenskusten?

Matchen visas på Eurosport med avspark kl. 20.30.