Arsenal-Milan: Odds på returmötet i Champions League

Milan skaffade sig ett drömläge genom att vinna hemmamötet mot Arsenal med hela 4-0. Det finns egentligen inget som talar för Arsenal ska kunna vända det underläget och ta den givna kvartsfinalplatsen från Milan, men det innebär ju inte att de behöver förlora kvällens match. Vi har kikat i oddslistorna, och mycket riktigt är det engelsmännen som är favoriter hos spelbolagen.

Zlatan var i helgen tillbaka i Serie A efter sin avstängning och den extra vilan verkar ha gjort honom gott. Han svarade nämligen för ett äkta hattrick mot Palermo och är med det uppe i samma antal mål som Di Natale och de båda toppar skytteligan i Italien med 18 mål vardera.

Milan leder tack vara segern Serie A, tre poäng före Juventus som bara fick oavgjort i lördags mot Chievo.

Om Zlatan har varit lyckosam med målskyttet den här säsongen så finns det i Arsenal någon som har lyckats än bättre. Robin Van Persie har nämligen gjort hela 25 mål i Premier League och toppar där skytteligan i överlägsen stil, hela sju mål före närmaste konkurrent.

Arsenal har lyft sig i ligan och har nu fyra raka vinster. De två sista har kommit mot riktigt bra motstånd och vändningen mot Tottenham för en vecka sedan lär ha varit psykologiskt oerhört viktig för Gunners. Att vända ett 0-2-underläge till seger med klara 5-2 mot värsta rivalen – ja, ni kan ju bara tänka er hur skönt det måste ha varit…

Förutsättningarna

Milan har som sagt fyra måls marginal med sig ifrån den första matchen. Det innebär att Arsenal måste vinna med 4-0 för att få till stånd en förlängning. Gör Milan ett mål innebär det att Arsenal måste göra sex, en uppgift som naturligtvis är omöjlig.

Arsenal måste satsa framåt. Deras enda hopp är att spräcka Milans nolla tidigt i matchen och sedan hoppas att italienarna drabbas av stora skälvan. Tänk er att domaren blåser igång den andra halvleken med Arsenal i en 2-0-ledning. Då kan vi få se en mycket spännande avslutning på den här åttondelsfinalen. Gör Milan mål i matchen kan vi dock sätta punkt och acceptera det faktum att Arsenal är utslagna ur Champions League för den här gången.

Oddskommentar

Det är hemmalaget Arsenal som är favoriter hos spelbolagen och ettan kan just nu spelas till en bit över två gånger pengarna. Milan har egentligen ingen anledning att gå för seger och eftersom Gunners har visat fin form i ligan den senaste tiden känns ettan som ett okej spel. Både krysset och tvåan står i skrivande stund i 3,60 gånger insatsen.

ARSENAL-MILAN

Bäst odds just nu:
1: 2,17 hos Betsafe
x: 3,60 hos Betsson
2: 3,60 hos Bet24

Vilken kanal visar Arsenal-Milan?

Matchens startar kl. 20.45 och sänds på Viasat Fotboll och Viasat Fotboll HD. Saknar du Viasat-kanalerna? Tecknar du ett abonnemang via den här länken får du de första tre månaderna gratis.