Barcelona-Bayer Leverkusen: Marknadens högsta odds!

I går tog sig Milan och Benfica vidare till kvartsfinal i Champions League och idag ska ytterligare två lag göra dem sällskap. Vi börjar med att titta närmare på Barcelona-Leverkusen, där en extremt svår uppgift väntar tyskarna på Camp Nou.

Att Leverkusen ska vinna på Camp Nou är det ingen som tror. Kikar man på oddsen så är det ett helt knippe med spelbolag som erbjuder odds som ligger över 20 gånger pengarna på tvåan. Väldigt mycket talar dock för att ett sådant spel är kasta sina surt förvärvade slantar i sjön, men det är ändå intressant med tanke på att Barca faktiskt har råd att förlora med både 1-0 och 2-0 och ändå gå vidare till kvartsfinalspelet. Även om det var ett tag sedan så har ju Peps manskap faktiskt förlorat mot betydligt svagare motstånd den här säsongen. Hemma på Camp Nou är de dock obesegrade…

Barca genrepade mot Sporting i ligan i lördags och vann relativt komfortabelt med 3-1. För en gångs skull gjorde Leo Messi inte mål utan de tre fullträffarna svarade i tur ordning Iniesta, Keita och Xavi för.

Även Leverkusen spelade i lördags och tog en blytung och mycket viktig hemmaseger mot självaste Bayern München. Efter en mållös första halvlek kunde Leverkusen avgöra med två sena mål och skapade med det ett litet avstånd ner till Werder Bremen på sjätteplats och förbättrade oddsen för europaspel även nästa säsong.

Förutsättningarna

Barcelona vann bortamötet med 3-1 och alltså ett mycket bra utgångsläge att ta sig vidare. Så länge inte Leverkusen gör minst tre mål så har Barca råd att förlora med två måls marginal och ända gå vidare till kvartsfinal i kraft av fler gjorda mål på bortaplan. Man ska aldrig säga att det är avgjort på förhand, men i det här fallet känns det onekligen så. Att Barcelona skulle släppa in tre mål mot Leverkusen på hemmaplan? Nä, det finns inte på kartan.

Oddskommentar

Barcelona är sjukt höga favoriter hos spelbolagen och den raka ettan, som just nu ger 1,15 är inte alls spelvärd. Tror du att Barcelona vinner rekommenderar vi istället att du letar rätt på ett bra handikappodds, fast även de lär vara ganska nertryckta.

FC BARCELONA-BAYER LEVERKUSEN

Bäst odds just nu
1: 1,15 hos Unibet
x: 8,95 hos Betsson
2: 25,00 hos Bet24

Vilken kanal sänder Barcelona-Bayer Leverkusen?

Matchen startar precis som vanligt när det gäller Champions League kl. 20.45 och går att följa på TV10 samt på Viasat Fotboll HD. Kvällens andra match är APOEL-Lyon som startar samtidigt i Viasat Fotboll.