Champions League: Chelsea-Napoli – Här är oddsen!

I kväll ska de sista två lagen kvalificera sig för kvartsfinal i Champions League. Vi har kikat närmare på Chelsea-Napoli och även om engelsmännen är favoriter till segern, så talar det mesta för att det blir italienskt avancemang till nästa runda.

Chelsea är det enda kvarvarande engelska laget i Champions League, och om även de blir utslagna i kväll så kan den hos vissa cementerade bilden av Premier League som världens bästa liga få sig en ordentlig törn. Chelsea som lag skulle verkligen behöva en framgång i Champions League efter den tråkiga vintern, men det kommer bli otroligt tufft att vända på steken mot ett starkt Napoli, trots fördel av hemmaplan.

Chelsea är inne i en riktigt tråkig period just nu. För en tid sedan fick tränaren Villas-Boas gå, och resultaten och prestationerna har inte alls varit på den nivå som vant oss vid när det gäller Chelsea. Även om det blev vinst mot Stoke senast så är det ändå senaste tidens förluster mot West Bromwich och Everton vi har på näthinnan. Chelsea ligger långt efter topplagen i Premier League – upp till ledande Manchester United är det hela 20 poäng! Det vet jag ingen som hade kunnat förutspå innan säsongen startade.

Napoli har fem raka vinster i ligan och sju raka matcher utan förlust. Senast mot Cagliari (i fredags) gjorde de hela sex mål framåt och det är uppenbart är formen är god hos italienarna. Napoli har också klättrat i Serie A-tabellen och är just nu uppe på en fjärdeplats, bara två poäng efter trean Lazio.

Napoli är inget dåligt bortalag, snarare tvärtom. På 13 bortamatcher i ligan har det bara blivit tre förluster, vilket placerar dem på en fjärdeplats i bortatabellen. I Champions League har de bara förlorat en enda bortamatch, och det var 3-2-förlusten mot Bayern München i gruppspelet. Napoli tog i gruppspelet även poäng mot Manchester City på bortaplan, något som inget Premier League-lag har lyckats med den här säsongen.

Förutsättningarna inför matchen

Napoli vann det första mötet på hemmaplan med 3-1. Det innebär att Chelsea måste vinna med minst två mål för att inte bli utslagna. Om Chelsea vinner med 2-0 går de vidare i kraft av sitt bortamål i Neapel. 3-1 till Chelsea innebär förlängning och kanske ett straffavgörande. Om Napoli gör mål i matchen måste alltså Chelsea göra minst tre för att hålla matchserien vid liv. Mycket talar för att matchen punkteras i det ögonblick som Napoli gör mål. Lyckas Chelsea hålla tätt bakåt lever hoppet om ett engelskt lag i kvartsfinal i Champions League.

Oddskommentar

Chelsea måste som sagt vinna och de är också favorit inför kvällens match. Ettan går att spela till som bäst omkring 1,80 gånger pengarna medan ett spel på Napoli ger höga 4,40 gånger insatsen.

CHELSEA-NAPOLI

Bäst odds just nu:
1: 1,80 hos Bet365
x: 3,80 hos Bet365
2: 4,40 hos Unibet

Speltips

Jag måste säga att det känns lockande att gå in med en slant på bortasegern här. Om Napoli gör mål är det i praktiken kört för Chelsea och risken finns då att de släpper på engagemanget. Napoli saknar inte matchvinnare i truppen och Chelsea har ju som sagt inte rosat marknaden den senaste tiden. Det gör att vi tycker att snudd på 4,50 som tvåan ger definitivt kan vara värt en liten peng.

Vilken kanal sänder Chelsea-Napoli?

Matchen startar kl. 20.45 och sänds på Viasat Fotboll.

Kvällens andra match är Real Madrid-CSKA Moskva där Pontus Wernbloom och hans ryska kollegor ska försöka förvalta det oavgjorda resultat som de har med sig från den den första matchen. Givetvis är det en otroligt tuff uppgift. Real Madrid borta kan faktiskt vara den svåraste uppgiften i hela fotbollsvärlden just nu. Även den matchen startar kl. 20.45, och den går att följa på TV10.