Elitserien: Så spelas kvartsfinalerna

Grundserien är nu färdigspelad och det blev en minst sagt dramatisk avslutning. Det blev till slut Modo som tog den sista slutspelsplatsen, medan nykomlingarna Växjö fick finna sig i att hamna på en retfull niondeplats. Seriesegrare blev Luleå före Skellefteå och HV71 och till kvalserien gick Timrå och Djurgården. Nu ser vi fram emot spännande kvartsfinaler!

Lördag kl. 15.00

 • Luleå-AIK,
  kanal: TV4 Sport
 • Skellefteå-Modo,
  Canal+ Sport 1

Söndag kl. 15.00

 • HV 71-Färjestad,
  kanal: Canal+ Hockey
 • Brynäs-Frölunda,
  kanal: Canal+ Sport 1

Du kan också se samtliga slutspelsmatcher på Csports.se direkt i din dator. Antingen köper du matcherna styckvis, eller så tecknar du ett abonnemang (just nu 1 kr första månaden).

Seriesegrande Luleå valde att möta AIK i sin kvartsfinal. För er som minns förra året så gjorde seriesegrarna HV 71 samma val då. Och alla vet ju hur det slutade…

Vi återkommer mot slutet av veckan med kommentarer och tankar kring kvartsfinalserierna. Givetvis ska vi också kika närmare på oddsen och bena ut vilka som egentligen är favoriter. Det är nu hockeysäsongen börjar på riktigt och vi skruvar från och med nu upp vår bevakning till en helt ny nivå. Nu är varje match betydelsefull och det här har både vi och lagen väntat på länge!

Vi kommer också att följa Timrå och Djurgården i kvalserien. Ska de lyckas behålla sina platser i hockeyns finrum eller ska Leksand äntligen ta sig tillbaka upp i högsta serien? Kan allsvenska seriesegrarna Örebro skrälla och knipa en plats i Elitserien? Vi återkommer även här så fort det står klart vilka lag kvalserien kommer att bestå av.