Everton-Tottenham: Odds på kvällens klassiska möte

I dag tänker vi parkera oss i TV-soffan och njuta av Premier League-mötet Everton-Tottenham. Två klassiska lag drabbar samman på klassisk mark och det är topplaget Tottenham som är knappa favoriter.

Everton har inte haft någon riktigt bra säsong och ligger inte bättre än på trettonde plats i tabellen. Just nu har de dock sex matcher i rad utan förlust i ligan och de har hemma på Goodison Park slagit både Manchester City och Chelsea i år.

Everton ligger lite i ett ingenmansland. De är inte direkt inblandade i bottenstriden, samtidigt som avståndet upp till europaplatserna är hela 10 poäng.

Tottenham har under Harry Redknapps ledning gjort en riktigt bra säsong. Visserligen har de båda manchesterlagen ryckt lite i toppen, men Spurs är fortfarande trea och mycket talar just nu för att det blir Champions League-spel nästa säsong. Dock troligen inte under Redknapps ledning, då han är den hetaste kandidaten att ta över det engelska landslaget.

Spurs kommer till start med två raka förluster i ryggen. Motståndet har visserligen varit väldigt tufft (Arsenal och Manchester United), men Tottenham behöver definitivt ett trendbrott ikväll för att inte värsta konkurrenten Arsenal ska närma sig allt för mycket bakifrån. Avståndet är just nu fyra poäng, och med tanke på lagens rivalitet finns det inget annat lag som Spurs hellre vill ha bakom sig i tabellen.

Lagen möttes i ligan så sent som den 11 januari i år i London och då tog Tottenham en klar seger med 2-0. Tottenham känns på förhand som det något starkare laget även i kväll, men efter två raka förluster har de stor press på sig att prestera och att ta tre viktiga poäng. Samtidigt har Everton gjort bra ifrån sig den senaste tiden och det var, som sagt, väldigt länge sedan de förlorade nu.

Oddskommentar
Tittar man i tabellen så kan det tyckas en smula märkligt att oddsen är så pass jämna. Topplaget Tottenham är förvisso favoriter hos samtliga spelbolag vi har kollat hos, men det är inte med något stor marginal. Tvåan står som högst i 2,60 medan ettan (Everton) går att lira till ca 2,80 gånger pengarna.

EVERTON-TOTTENHAM

Bäst odds just nu:
1: 2,80 hos Bwin
x: 3,30 hos Bet365
2: 2,60 hos Unibet (1200 kronor i bonus till nya kunder)

Vilken kanal sänder Everton-Tottenham?

Matchen startar kl. 18.30 och visas på Viasat Fotboll