Everton-Tottenham: Odds på kvällens klassiska möte

10 mars, 2012

I dag tänker vi parkera oss i TV-soffan och njuta av Premier League-mötet Everton-Tottenham. Två klassiska lag drabbar samman på klassisk mark och det är topplaget Tottenham som är knappa favoriter.

Everton har inte haft någon riktigt bra säsong och ligger inte bättre än på trettonde plats i tabellen. Just nu har de dock sex matcher i rad utan förlust i ligan och de har hemma på Goodison Park slagit både Manchester City och Chelsea i år.

Everton ligger lite i ett ingenmansland. De är inte direkt inblandade i bottenstriden, samtidigt som avståndet upp till europaplatserna är hela 10 poäng.

Tottenham har under Harry Redknapps ledning gjort en riktigt bra säsong. Visserligen har de båda manchesterlagen ryckt lite i toppen, men Spurs är fortfarande trea och mycket talar just nu för att det blir Champions League-spel nästa säsong. Dock troligen inte under Redknapps ledning, då han är den hetaste kandidaten att ta över det engelska landslaget.

Spurs kommer till start med två raka förluster i ryggen. Motståndet har visserligen varit väldigt tufft (Arsenal och Manchester United), men Tottenham behöver definitivt ett trendbrott ikväll för att inte värsta konkurrenten Arsenal ska närma sig allt för mycket bakifrån. Avståndet är just nu fyra poäng, och med tanke på lagens rivalitet finns det inget annat lag som Spurs hellre vill ha bakom sig i tabellen.

Lagen möttes i ligan så sent som den 11 januari i år i London och då tog Tottenham en klar seger med 2-0. Tottenham känns på förhand som det något starkare laget även i kväll, men efter två raka förluster har de stor press på sig att prestera och att ta tre viktiga poäng. Samtidigt har Everton gjort bra ifrån sig den senaste tiden och det var, som sagt, väldigt länge sedan de förlorade nu.

Oddskommentar
Tittar man i tabellen så kan det tyckas en smula märkligt att oddsen är så pass jämna. Topplaget Tottenham är förvisso favoriter hos samtliga spelbolag vi har kollat hos, men det är inte med något stor marginal. Tvåan står som högst i 2,60 medan ettan (Everton) går att lira till ca 2,80 gånger pengarna.

EVERTON-TOTTENHAM

Bäst odds just nu:
1: 2,80 hos Bwin
x: 3,30 hos Bet365
2: 2,60 hos Unibet (1200 kronor i bonus till nya kunder)

Vilken kanal sänder Everton-Tottenham?

Matchen startar kl. 18.30 och visas på Viasat Fotboll

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.