Malmö-Rögle: Odds på kampen om kvalserieplatsen

Senare den här veckan drar kvalserien igång och just nu pågår ett förkval som ska avgöra vilket lag som ska knipa den sista platsen och göra upp med Timrå, Djurgården, Leksand, Örebro och Bofors om två platser i nästa säsongs elitserie. I kväll möts lokalkonkurrenterna Malmö Redhawks och Timrå och det är så klart viktiga poäng som står på spel.

Rögle toppar just nu tabellen i förkvalet, med hela serien är jämn. Det återstår två omgångar och fortfarande har alla lagen chansen att ta kvalserieplatsen. Om Rögle slår Malmö på bortaplan i kväll ser det riktigt bra ut och då talar mycket för att det blir ängelholmslaget som gör de övriga fem lagen sällskap i kvalserien.

Malmö ligger sist, men om det blir seger i kväll kan de skaffa sig ett riktigt bra slagläge inför den sista omgången som spelas i morgon måndag. Blir det förlust däremot så är hoppet ute för Malmös miljonbygge och de får vänta ytterligare minst en säsong på att göra comeback i den högsta serien.

Lagen möttes i Ängelholm för mindre än en vecka sedan och då vann Malmö med 3-1.

Läget i tabellen

Rögle   4 1 1 2 0 12-9  10
------------------------------------
Oskarshamn 4 2 1 0 1  8-9   9
Västerås  4 1 2 0 1 11-14  8
Malmö   4 2 2 0 0 10-9   7

Oddskommentar

Det är hemmalaget Mif som är favoriter till segern i kväll och det går som högst att spela ettan till lite drygt två gånger den satsade summan. Om du tror att Rögle släcker Malmös hopp redan i kväll så kan du lira tvåan till omkring 2,85, medan krysset står i ca 4,30 gånger pengarna.

MALMÖ-RÖGLE

Bäst odds just nu
1: 2,05 hos Bet365
x: 4,35 hos Bet24
2: 2,85 hos Unibet (1200 kr i bonus till nya spelare)

Vilken kanal sänder Malmö-Rögle?

Matchen startar kl. 17.00 och visas på Viasat Hockey.