Odds på City och United i Europa League

Som bekant finns det två fotbollsklubbar från Manchester i England som misslyckades med att kvalificera sig för slutspelet i Champions League. I kväll ska de båda försöka prestera i den inte fullt så prestigefyllda motsvarigheten för klubbar som befinner sig strax under det absoluta toppskiktet i Europa. Vi har precis som vi brukar lusläst oddslistorna för att hitta de allra bästa oddsen på Manchester United-Athletic Bilbao och Sporting Lissabon-Manchester City.

Att de båda lagen kämpar i Europa League är naturligtvis en gigantisk missräkning för klubbarna. De ligger etta och tvåa i Premier League och all övrig statistik bekräftar att de faktiskt är två ganska bra lag. Nu gäller det för både City och United att göra det bästa av situationen, för även om det inte smäller lika högt som Champions League, så är det i alla fall en europeisk titel som står på spel.

Manchester United inleder på hemmaplan mot spanska Athletic Bilbao. Athletic ligger för närvarande på femte plats i la Liga och jagar där en kvalplats till nästa års Champions League. I förra omgången som spelades i helgen vann de mot mittenlaget Real Sociedad med 2-0 och tog tre viktiga poäng i kampen bakom Real och Barcelona. Athletic har 6 raka hemmamatcher utan förlust, medan de på bortaplan faktiskt bara har en enda seger i år.

Athletic Bilbao tillhör de mer målglada lagen i la Liga och det är faktiskt bara Real Madrid och Barcelona som har gjort fler mål. På 25 matcher har de producerat 41 mål och släppt in 32. Säsongen började bedrövligt för dem, men de har sedan den sjunde omgången, då de befann sig på 19:e och näst sista plats i tabellen, klättrat och är nu på allvar med i toppstriden.

Manchester United föll mot Newcastle den 4 januari, men har sedan dess radat upp segrar i Premier League. Det enda poängtappet kom i 3-3-matchen mot Chelsea, och avståndet upp till ledande City är nu bara två fjuttiga poäng. United snittar över två mål per match i ligan (framåt) samtidigt som de i genomsnitt släpper in ett.

United är mycket klara favoriter till segern i den här matchen och ettan står i ca 1,50. Skulle Bilbao skrälla så kan den som prickar in tvåan casha ut en bra bit över sju gånger det satsade beloppet.

MANCHESTER UNITED-ATHLETIC BILBAO

Bäst odds just nu
1: 1,53 hos Ladbrokes
x: 4,20 hos Nordicbet
2: 7,50 hos Unibet

Vilken kanal sänder Manchester United-Athletic Bilbao?

Matchen är tillgänglig för de stora massorna, då den visas på TV4 sport, med avspark kl. 21.00. Har du inte den kanalen kan du följa matchen via livestreaming hos Csports.se. 

Manchester City åker till Portugal för bortamatch mot Sporting Lissabon. Precis som United är de väldigt klara oddsmässiga favoriter, även om bortaplan gör att oddset letat sig upp till anständiga nivåer. Sporting ligger fyra i den inhemska ligan och har bara förlorat en enda hemmamatch så här långt under säsongen. I genrepet mot bottenlaget Vitoria Setubal blev det dock förlust, ett inte helt ovanligt fenomen när man har en stor och viktigt match framför sig.

City har sedan den försmädliga förlusten mot Everton nu tagit fyra raka vinster i ligan – utan att ha släppt in ett enda mål. Senast blev det vinst mot Bolton med 2-0, efter avgörande mål av en viss Mario Balotelli. Samtliga Citys förluster den här säsongen (3 st) har kommit på bortaplan. Hemma i Manchester har de så här långt inte tappat ett enda poäng i Premier League.

SPORTING LISSABON-MANCHESTER CITY

Bäst odds just nu
1: 5,00 hos Bet365
x: 3,75 hos Bwin
2: 1,80 hos Expekt

Vilken kanal sänder Sporting Lissabon-Manchester City?

Även den här matchen visas i TV4 sport och på Csports.se. Den startar kl. 19.00.

Kvällens övriga matcher i Europa League

Kl. 19.00

  • Athtletico Madrid-Besiktas, kanal: Canal+ Sport 1
  • Metalist-Olympiakos
  • Twente-Schalke 04
Kl. 21.00
  • Valencia-PSV Eindhoven, kanal: Canal+ Sport 1
  • AZ Alkmaar-Udinese
  • Standard Liege-Hannover