Milan-Barcelona: Odds på supermötet i Champions League

I dag smäller det! Det är äntligen dags för matchen som hela fotbollseuropa har sett fram emot ända sedan kvartsfinalerna lottades. Milan-Barcelona på San Siro är säsongens hetaste match hittills och det ska bli vansinnigt intressant att se hur Zlatan och Milan kan hävda sig mot laget som allmänt anses som världens bästa klubblag.

Barcelona har gått fram som ett ånglok i Champions League så här långt och är obesegrade. Den enda poängen tappade de mot just Milan i gruppspelet. I åttondelen blev det en synnerligen bekväm resa för Barca som gick vidare till kvartsfinalspelet med sammanlagt 7-1 mot Bayer Leverkusen. Barcelona har även fått häng på Real Madrid i ligan och avståndet som var uppe i som mest tio poäng är nu nere på sex, och då återstår en el Clasico. Blir det vinst för Barcelona i den matchen så återstår alltså bara tre poäng av Reals försprång.

Annons↧

Milan i allmänhet, och Zlatan Ibrahimovic i synnerhet, har visat upp en mycket god form den senaste tiden. Zlatan är inne i ett stim och gör just nu mål i mer eller mindre varje match och han toppar också skytteligan i Serie A med sina 22 mål. Senast svarade han för båda målen när Milan vände ett 0-1-underläge till vinst med 2-1 mot Roma. Milan toppar den italienska tabellen, nu fyra poäng före tvåan Juventus.

I åttondelsfinalen trodde alla att Milan avgjorde redan i det första mötet, då det blev seger med hela 4-0 mot Arsenal. Det blev dock riktigt spännande till slut. Arsenal vann returmötet med 3-0 och hade flera bra kvitteringslägen som hade lett till att matchserien hade gått till förlängning.

Oddskommentar

Barcelona är klara favoriter hos samtliga spelbolag och det svårt att ha några synpunkter på det. På pappret finns det inget lag som kan mäta sig med de regerande mästarna från Barcelona och även om Milan har visat god form den senaste tiden så känns Barcas favoritskap väldigt välmotiverat. Vi ska dock komma ihåg att när lagen möttes i gruppspelet så lyckades faktiskt Milan, som enda lag hittills i årets upplaga av Champions League, att knipa en poäng av de spanska giganterna.

Ettan står för närvarande i ca 5,50 gånger insatsen, men den som lägger det spelet bör vara medveten om att det är stor chansning och insatsen bör i så falla hållas nere. Krysset ger just nu fyra gånger pengarna och är ett betydligt intressantare lir än ettan. Tvåan, som ändå får ses som den mest sannolika utgången går som bäst att hitta till omkring 1,75.

MILAN-BARCELONA

Bäst odds just nu
1: 5,40 hos Unibet (1200 kr i bonus till nya kunder)
x: 4,00 hos Unibet
2: 1,73 hos Bet365

Vilken kanal visar Milan-Barcelona?

Matchen drar igång kl. 20.45 och du kan följa den på Viasat Fotboll. Har du tillgång till HD-kanaler kan du även se matchen i Viasat Fotboll HD. Returmatchen spelas den 3 april i Barcelona.