Speltips på nattens NHL: Dallas Stars-Chicago Blackhawks

Precis som varje vecka här på spelkanalen så kommer det ett fredagstips från NHL och i vanlig ordning är det signerat Thomas Mäkitalo. Den här veckan har han spanat in Dallas hemmamatch mot Chicago och här levererar han sina tankar kring matchen.

Dallas-Chicago

Speltips: Dallas inkl OT/SO
Odds: 1.78 hos Pinnacle

Dallas föll tungt mot Winnipeg med 5-2 nu senast men annars är de heta och innan förlusten hade de bara förlorat en av de senaste elva matcherna.

Förlusten kom dessutom på bortaplan och nu vänder man hem och man möter Chicago som har haft stora problem på bortaplan den här säsongen med bara 14 segrar på 35 matcher.

Gästande Chicago har förlorat två av de fyra senaste matcherna och på bortaplan har man förlorat tre av de fem senaste.

Ser man till inbördes möten är det även där fördel Dallas som har vunnit fem av de sex senaste matcherna.

Dallas har visserligen inte imponerat på hemmaplan den här säsongen (20 segrar på 35 matcher) men mot Chicago tror jag de lyckas knipa två viktiga poäng. De toppar visserligen sin division och ligger genom det trea i väst men det skiljer bara tre poäng till San Jose Sharks i deras division som ligger utanför slutspelet.

Om skribenten

Det här speltipset är levererat av Thomas Mäkitalo, NHL-bloggare på Nyheter24 och hjärnan bakom sajten spelbloggare.se. Han följer NHL-hockeyn ingående och levererar varje helg högkvalitativa tips här på spelkanalen.com.

Thomas mångåriga erfarenhet av NHL gör att träffprocenten på hans speltips är hög. Det är därför ofta en bra idé att ta rygg på hans tips!

Här hittar du alla våra artiklar om NHL >>