Speltips från NHL: Chicago-New York Rangers

I natt spelas flera matcher i NHL och här bjuder vi på ett speltips som gäller matchen mellan Chicago och Henrik Lundqvists New York Rangers. Rangers har två raka förluster, men kanske vänder det i natt?

Chicago Blackhawks – New York Rangers

Speltips: NY Rangers inklusive övertid/straffar
Odds: 2.04 @ Pinnacle

Rangers leder den östra konferensen, vilket givetvis är ett kvitto på vilket bra lag de är. De senaste matcherna har det dock gått lite trögt. Nattens match mot Chicago är den sista på en tre matcher lång ”road trip” och de har förlorat de de båda andra. Ni som har sett Road to Winter Classic vet att lagets coach John Tortorella kommer ställa höga krav på sina spelare att i alla fall avsluta resan med en seger.

Rangers har bara förlorat tre raka matcher en gång under säsongen och det var säsongens tre första matcher. Efter det har man alltid sett till att studsa tillbaka redan efter en eller två förluster.

Chicago har spelat upp sig lite och vunnit sex av de tio senaste. Nu senast föll man borta mot St. Louis med hela 5-1 och ded brände bland annat fem power play. Chicago saknar även några viktiga pjäser, främst Jonathan Toews men även Niklas Hjalmarsson missar förmodligen matchen.

Rangers spelade visserligen igår men Martin Biron vaktade målet vilket betyder att en utvilad Lundqvist förmodligen får chansen i natt och jag tror att Rangers vänder trenden.

Om skribenten

Det här speltipset är levererat av Thomas Mäkitalo, NHL-bloggare på Nyheter24 och hjärnan bakom sajten spelbloggare.se. Han följer NHL-hockeyn ingående och levererar varje helg högkvalitativa tips här på spelkanalen.com.

Thomas mångåriga erfarenhet av NHL gör att träffprocenten på hans speltips är hög. Det är därför ofta en bra idé att ta rygg på hans tips!

Här hittar du alla våra artiklar om NHL >>