Barcelona-Milan: Odds på returmötet i Champions League

Barcelona-Milan är kvällens givna höjdpunkt. Milan överraskade åtminstone mig när de lyckades nå ett oavgjort resultat i det första mötet, men frågan som en hel fotbollsvärld nu ställer sig är: Kan Milan upprepa den bedriften på Camp Nou? Nä, enligt spelbolagen finns det inte mycket som pekar på det. Barcelona är nämligen mycket klara favoriter att vinna kvällens match och ta sig till semifinal i Champions League.

Milan leder Serie A alltjämt, men helgens match mot Catania var ingen rolig upplevelse för milanfansen. Bara 1-1 mot ett av seriens sämre lag är inget man vill råka ut för i det här läget av säsongen. Att tvåan Juventus tog en klar seger i söndags gjorde ju inte direkt saken bättre heller. Avståndet i tabellen är nu bara två poäng. Efterspelet till cataniamatchen har handlat mycket om Robinhos eventuella mål. En försvarare rensade bort bollen misstänkt nära mållinjen och det finns bilder där det faktiskt ser ut som att hela bollen hade passerat den.

Annons↧

Det är inget ovanligt att storlag tappar poäng i ligan precis innan de ska spela en viktig match i Champions League. Det får vi uppleva flera gånger per säsong och det är ett kvitto på hur bra lagen i toppligorna är. Man kan inte vinna om man inte har 100 procents fokus, och då spelar det ingen roll om motståndet heter Catania, Juventus eller Parma.

Barcelona har fått upp vittringen på Real Madrid i la Liga och är nu bara sex poäng efter ärkerivalerna. Blir det vinst i El Clasico som spelas senare den här månaden så är det helt plötsligt bara tre kvar av försprånget som som mest var uppe i hela tio poäng.

Barcelona är förmodligen väldens bästa klubblag och hemma på Camp Nou är det ytterst få lag som kan rå på dem. Deras massiva bollinnehav brukar till slut ge utdelning och med flera bolltrollare i laget så räcker det dessvärre inte för motståndarna att hålla koll på Leo Messi, en uppgift som kan vara svår nog. Iniesta och Xavi är förvisso framspelare av yttersta världsklass, men kniper så händer det faktiskt att de gör ett och annat mål själva också.

Förutsättningarna inför matchen

Det första mötet slutade som bekant 0-0 i Milano. Det innebär att utgångsläget är ett litet plus för Milan, eftersom de går vidare vid alla oavgjorda resultat utom just 0-0, som ju innebär förlängning. Slutar matchen exempelvis 1-1 går Milan till semifinal i kraft av sitt mål på bortaplan.

Oddskommentar

Barcelona är nästan löjligt stora favoriter i den här matchen. Ettan står i fjuttiga 1,29 som högst, vilket känns väl lågt. Krysset ger i skrivande stund omkring sex gånger pengarna och tvåan ger långt över tio gånger pengarna.

BARCELONA-MILAN

Bäst odds just nu
1: 1,29 hos Ladbrokes
x: 6,00 hos Bet365
2: 12,00 hos Unibet (1200 kr i bonus till nya kunder)

Vilken kanal visar Barcelona-Milan?

Matchen startar kl. 20.45 och visas på Viasat Fotboll. Kvällens andra match är Bayern München-Marseille och den börjar samtidigt i Viasat Motor.