Champions League: Odds på Bayern München-Marseille

Bayern München och Marsielle får finna sig att spela andrafiolen ikväll. För större delen av fotbollseuropa kommer nämligen att ha fullt fokus på matchen som spelas samtidigt på Camp Nou. Bayern München är dock i en ruggigt bra form för tillfället och mycket tyder på att det kan bli en sevärd historia även i München!

Bayern München föll ju i den första åttondelsfinalen mot Basel, men svarade sedan för en riktig urladdning när de avfärdade schweizarna med hela 7-0 i returmatchen hemma på Alianz Arena. Strax innan den matchen slog de Hoffenheim i ligan med 7-1 och bara några dagar senare krossade de Herta Berlin med 6-0. Sedan dess har det blivit ytterligare två segrar i Bundesliga och det första mötet mot Marseille i Champions League slutade ju även det med seger.

Formen är alltså fantastisk, men Bayern ligger faktiskt ”bara” tvåa i Bundesliga. Avståndet upp till ledande Dortmund är dock endast tre poäng och fortsätter de på den inslagna vägen så är det bara en tidsfråga innan de tar över serieledningen.

Om allt går som på räls för Bayern München just nu så är det precis tvärtom för Marseille. De har åtta raka ligamatcher utan vinst och återfinns först på nionde plats i den franska ligatabellen. Det finns egentligen ingenting som talar för att de skulle kunna rå på Bayern på deras hemmaplan. Visst, värre skrällar har hänt – men vi håller med spelbolagen om att det inte är speciellt sannolikt med något annat utfall än en etta i den här matchen.

Förutsättningarna

Bayern vann det första mötet på bortaplan med 2-0 vilket så klart är ett alldeles utmärk utgångsläge. Bayern München står redan med ena benet i semifinal och även om inget är klart på förhand så tyder allt på att det också blir så. Gör tyskarna mål i matchen så måste Marseille göra fyra, och det tror jag inte är möjligt. Hoppet lever för Marseille så länge de håller tätt bakåt och ett tidigt mål framåt skulle kunna leda till en riktigt spännande avslutning på den här matchserien. 2-0 till fransmännen innebär förlängning och ett eventuellt avgörande på straffar.

Oddskommentar

Bayern München är ungefär lika stora favoriter i den här matchen som Barcelona är mot Milan. Ettan ger alldeles för låg utdelning för att vara intressant ur ett spelperspektiv, speciellt med tanke på att Bayern faktiskt har råd att förlora. Krysset ger just nu omkring sex gånger insatsen, medan ett spel på Marseille i skrivande stund ger som högst 12 gånger pengarna.

BAYERN MÜNCHEN-MARSEILLE

Bäst odds just nu
1: 1,29 hos Ladbrokes
x: 6,00 hos Bet365 (1000 kronor i bonus till nya kunder)
2:  12,00 hos Unibet (1200 kronor i bonus till nya kunder)

Vilken kanal visar Bayern München-Marseille?

Matchen startar kl. 20.45 och visas på Viasat Motor. Vill du istället följa Zlatan och matchen Barcelona-Milan, så får du ratta in Viasat Fotboll.