Chelsea-Barcelona: Här är oddsen!

I kväll är det dags för den andra semifinalen i Champions League. På Stamford Bridge i London drabbar Chelsea och Barcelona samman och det är spanjorerna som är klara favoriter. Vi har varit på rundtur hos spelbolagen och jagat rätt på de högsta oddsen åt dig!

Barcelona är allmänt ansedda som världens bästa klubblag och alla lag som möter dem får finna sig i att vara underdogs. Chelsea är inget dåligt fotbollslag, men trots det är det inte många som tror att de ska kunna rå på de spanska giganterna med Leo Messi i spetsen.

Annons↧

Hyllningarna till FC Barcelona har nått astronomiska höjder de senaste åren och framför allt deras passningspel har höjts till skyarna av en enig expertkår. Den senaste tiden har vi dock kunnat antyda ett trendbrott. Vissa hävdar att Barcelona är för bra och att deras spel, som ofta innebär ett bollinnehav på omkring 70%, inte alls är speciellt underhållande. Den största kritiken har dock varit mot deras filmande och tjafs med domaren. Huruvida de filmar och klagar på domaren mer än något annat lag låter jag vara osagt, men framför allt filmningar är ett övergripande problem i dagens fotboll och något som nationella och internationella förbund bör ta tag i. Kanske är metoden att bestraffa filmare i efterhand genom att granska tv-bilder den rätta melodin?

Barcelonas tränare Pep Guardiola har i media förklarat att han tror på en tät och målsnål tillställning. Barca har ju förmånen att spela den andra matchen på hemmaplan, och så länge de inte åker på en storförlust (vilket de inte lär göra), så brukar de ha förmågan att fixa till alla eventuella problem hemma på Camp Nou.

Chelsea har inte haft någon riktigt lyckad säsong i Premier League. De är sedan länge avsågade i kampen om titeln, och ligger just nu på en sjätteplats i tabellen och slåss med Newcastle och Tottenham om den sista platsen till nästa säsongs Champions League. Sista ligamatchen (mot Fulham) slutade 1-1, efter att Fulham kvitterat i matchens slutskede. Desto bättre gick det i genrepet, som också var semifinal i FA-cupen. Där blev det nämligen storseger mot Tottenham med hela 5-1, vilken givetvis är ett skönt resultat att ha med sig i ryggen inför kvällens holmgång.

Oddskommentar

Barcelona är stora favoriter hos spelbolagen och tvåan går som högst att hitta till omkring 1,70 gånger pengarna. Krysset ger i skrivande stund strax över fyra gånger insatsen, medan ett spel på hemmalaget Chelsea just nu betalar fem gånger det satsade beloppet.

CHELSEA-BARCELONA

Bäst odds just nu
1: 5,00 hos Unibet
x: 4,10 hos Bwin
2: 1,70 hob Bet365

Vilken kanal visar Chelsea-Barcelona?

Matchen är tillgänglig för i stort sett samtliga svenskar som har TV. Matchen visas nämligen på TV3 och startar kl. 20.45. Vill du se matchen i högre kvalitet kan du som har möjlighet även se matchen på Viasat Fotboll HD.