Chelsea-Benfica: Marknadens bästa odds!

4 april, 2012

Chelsea är det enda kvarvarande engelska laget och de ska nu försöka visa fotbollsvärlden att Premier League faktiskt är en ganska hyfsad liga. De har med sig ett litet försprång från bortamötet med Benfica och spelbolagen håller Chelsea som favoriter även i kväll.

Chelsea ligger femma i Premier League och är sedan en tid tillbaka borta från toppstriden. Senast blev det vinst mot Aston Villa med 4-2, men i övrigt har det bara blivit en vinst på de fem matcher som laget spelat under mars månad.

Chelsea var extremt nära att åka ur Champions League redan i åttondelsfinalen. Det krävdes en sen kvittering och en dramatisk förlängning mot Napoli innan de kunde säkra en kvartsfinalplats. Nu är man plötsligt väldigt nära att ta sig vidare till semifinal – det svänger fort!

Benfica slåss med Porto och Sporting Braga om toppositionen i den portugisiska ligan. Nu i helgen blev det vinst mot just Braga, vilket lär ha gett en skön boost för självförtroendet. Det är alltid skönt att ha en seger i ryggen när man går ut på planen för att spela en viktig match – för trots att Chelsea bär favoritskapet så tycker jag inte att det på något sätt är avgjort på förhand.

Förutsättningarna inför matchen

Chelsea vann bortamötet för en vecka sedan med 1-0 och har skaffat sig en klar fördel inför fortsättningen. Bortamål är ju som bekant väldigt viktiga i de europeiska cuperna då de räknas som mer värda än ett mål gjort på hemmaplan. Alla oavgjorda resultat gör  (naturligtvis) att Chelsea är klara för semifinal. Om Benfica vinner matchen kommer de att gå vidare, endast undantaget om de vinner med 1-0. Då går matchen vidare med förlängning och ett eventuellt straffavgörande.

Oddskommentar

Chelsea är ganska klara favoriter hos spelbolagen och står just nu i ca 1,70 gånger pengarna. Krysset ger i skrivande stund som högst fyra gånger insatsen, och tvåan går att spela till lite knappt 6,00.

CHELSEA-BENFICA

Bäst odds just nu
1: 1,67 hos Ladbrokes
x: 4,00 hos Bet365
2: 5,80 hos Bet24

Vilken kanal visar Chelsea-Benfica?

Matchen börjar kl. 20.45 och kommer att visas på TV10. Vill du hellre se kvällens andra match, Real Madrid-Apoel, så får du istället ratta in kanalen Viasat Fotboll.

Chelsea v Benfica
Creative Commons License Bild: Ryu Voelkel

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.