Chelsea-Benfica: Marknadens bästa odds!

Chelsea är det enda kvarvarande engelska laget och de ska nu försöka visa fotbollsvärlden att Premier League faktiskt är en ganska hyfsad liga. De har med sig ett litet försprång från bortamötet med Benfica och spelbolagen håller Chelsea som favoriter även i kväll.

Chelsea ligger femma i Premier League och är sedan en tid tillbaka borta från toppstriden. Senast blev det vinst mot Aston Villa med 4-2, men i övrigt har det bara blivit en vinst på de fem matcher som laget spelat under mars månad.

Chelsea var extremt nära att åka ur Champions League redan i åttondelsfinalen. Det krävdes en sen kvittering och en dramatisk förlängning mot Napoli innan de kunde säkra en kvartsfinalplats. Nu är man plötsligt väldigt nära att ta sig vidare till semifinal – det svänger fort!

Benfica slåss med Porto och Sporting Braga om toppositionen i den portugisiska ligan. Nu i helgen blev det vinst mot just Braga, vilket lär ha gett en skön boost för självförtroendet. Det är alltid skönt att ha en seger i ryggen när man går ut på planen för att spela en viktig match – för trots att Chelsea bär favoritskapet så tycker jag inte att det på något sätt är avgjort på förhand.

Förutsättningarna inför matchen

Chelsea vann bortamötet för en vecka sedan med 1-0 och har skaffat sig en klar fördel inför fortsättningen. Bortamål är ju som bekant väldigt viktiga i de europeiska cuperna då de räknas som mer värda än ett mål gjort på hemmaplan. Alla oavgjorda resultat gör  (naturligtvis) att Chelsea är klara för semifinal. Om Benfica vinner matchen kommer de att gå vidare, endast undantaget om de vinner med 1-0. Då går matchen vidare med förlängning och ett eventuellt straffavgörande.

Oddskommentar

Chelsea är ganska klara favoriter hos spelbolagen och står just nu i ca 1,70 gånger pengarna. Krysset ger i skrivande stund som högst fyra gånger insatsen, och tvåan går att spela till lite knappt 6,00.

CHELSEA-BENFICA

Bäst odds just nu
1: 1,67 hos Ladbrokes
x: 4,00 hos Bet365
2: 5,80 hos Bet24

Vilken kanal visar Chelsea-Benfica?

Matchen börjar kl. 20.45 och kommer att visas på TV10. Vill du hellre se kvällens andra match, Real Madrid-Apoel, så får du istället ratta in kanalen Viasat Fotboll.