AIK-Djurgården: Odds på allsvenska stockholmsderbyt

I kväll är det dags för derby på Råsunda och i vanlig ordning är stämningen upp-piskad och biljetterna har gått åt som smör i solsken. I skrivande stund har nästan 26 000 biljetter sålts till AIK:s sista hemmaderby på Råsunda. Vi har kikat runt hos spelbolagen och vaskat fram de bästa oddsen inför kvällens fight!

AIK ligger på fjärde plats i tabellen, med 13 poäng efter sju spelade omgångar. AIK är det enda laget som fortfarande är obesegrade i årets allsvenska – tre segrar och fyra kryss är lagets facit så här långt.

AIK har varit otroligt tajta bakåt den här säsongen och har bara släppt in tre mål, vilket innebär ett snitt på mindre än 0,5 mål per match. 2009, säsongen då AIK tog sitt senaste SM-guld kännetecknades just av detta. De släppte in otroligt lite mål (20 st på 30 omgångar), och vann många matcher med 1-0. Har AIK hittat tillbaka till det vinnande konceptet? Ja, det är det givetvis för tidigt att säga, men en stabil defensiv är otroligt viktigt.

Till AIK:s nackdel bör vi även nämna att de faktiskt inte producerat speciellt mycket framåt. Det har bara blivit sex mål framåt så här långt – bara Gefle är sämre. I senaste matchen, för en knapp vecka sedan spelade AIK oavgjort, 0-0 borta mot Helsingborg.

Djurgården ligger elva i Allsvenskan efter sju spelade matcher, och hittills har det bara blivit två segrar för DIF. Senast blev det dock vinst mot krislaget Örebro med 2-1, vilket skapade visst andrum och lyfte laget från den absoluta bottenstriden. Lagets andra seger kom mot GIF Sundsvall i den andra omgången.

Oddskommentar

Hemmalaget AIK är klara favoriter till segern och står i knappa två gånger insatsen. Krysset ger just nu ca 3,50 medan djurgårdssegern går att spela till som högst 4,50. Vi kan nog förvänta oss en målsnål och tät match och jag rekommenderar att du även kikar på vad du kan få för odds på spelet ”Under 2,5 mål”.

AIK-DJURGÅRDEN

Bäst odds just nu
1: 1,91 hos Bet365 (1000 kr i bonus till nya kunder)
x: 3,50 hos Expekt
2: 4,50 hos Bet24

Vilken kanal sänder AIK-Djurgården?

Matchen startar kl. 19.00 och visas på Canal+ Sport 1. Har du inte tillgång till den kanalen kan du givetvis följa den via livestreaming på Csports.se.