Bayern München-Chelsea: Odds på finalen i Champions League

I dag är det dags för den europeiska fotbollssäsongens höjdpunkt. Det är final i Champions League på Allianz Arena i München och lagen som gör upp om klubblagsfotbollens finaste titel är Bayern München och Chelsea. Spelbolagen håller hemmalaget Bayern som klara favoriter – hur spelar du?

Inför semifinalerna trodde nog många att årets upplaga av Champions League skulle bli en helspansk uppgörelse. Chelsea och Bayern München ville dock annorlunda och nu blir det istället en uppgörelse mellan England och Tyskland.

Bayern har hela säsongen vetat att finalen i Champions League skulle avgöras på deras egen hemmaarena. Det har naturligtvis varit en otrolig sporre för laget. Tänk dig själv att få lyfta CL-bucklan inför sin egen hemmapublik! Det lär vara något av det största man kan få uppleva som fotbollsspelare.

I Champions League har Bayern München imponerat stort, och favoritskapet känns välmotiverat. Hemma i Tyskland har de dock överglänsts av Dortmund den här säsongen, som vunnit både ligan och cupen. En vinst i kväll lär dock kompensera för de missade inhemska titlarna – med råge.

Chelsea får finna sig att vara nederlagstippade ikväll, något som jag inte tror att de har något emot. De gick in semifinalen mot Barcelona som underdogs, och som alla vet så gick det ju ganska bra. Chelsea har redan tagit en titel i år. Det blev ju som bekant vinst mot Liverpool i FA-cupfinalen på Wembley för en tid sedan. I kväll har de chansen att ta sin andra, men det kommer att bli otroligt tufft.

Det har dock inte varit någon vidare säsong för Chelsea i ligan. De slutade först på en sjätteplats vilket innebär att de i nuläget inte är kvalificerade för nästa års Champions League. Deras enda hopp är att vinna årets turnering – vinnaren får ju som bekant en friplats till följande års turnering.

Oddskommentar

Bayern München är ganska klara favoriter inför kvällens match och ettan står just nu som högst i 1,77. Krysset går att spela till omkring fyra gånger pengarna, medan ett spel på Chelsea ger hela fem gånger insatsen tillbaka.

BAYERN MÜNCHEN-CHELSEA

Bäst odds just nu
1: 1,77 hos Unibet (1200 kr i bonus till nya kunder)
x: 4,00 hos Bet365
2: 5,00 hos Ladbrokes

Vilken kanal visar finalen i Champions Leauge?

Bayern München-Chelsea visas på TV3 och därmed tillgänglig för de allra flesta. Vill du se matchen i HD-kvalitet så visas den även på Viasat Fotboll HD.