En månad till EM!

Fotbollsarena
Om en månad är det dags – då börjar EM! Bild: Werner Kunz 

I dag är det exakt en månad kvar till EM-slutspelet drar igång i Polen och Ukraina. Sverige spelar sin premiärmatch mot Ukraina den 11 juni och det blir med all sannolikhet en nyckelmatch för Sverige. Allt annat än tre poäng i den matchen kommer göra att det bli otroligt svårt att ta sig vidare från gruppspelet, då både England och Frankrike i grunden är bättre fotbollslag än Sverige.

Något som känns bra inför turneringen är att Zlatan har en fantastisk säsong bakom sig. Seger i den italienska skytteligan för andra gången i karriären och sammanlagt har han prickat in en bra bit över 30 mål den här säsongen. Om vi ska lyckas i EM måste Zlatan göra en bra turnering, och kanske har Hamrén äntligen hittat det spelsystem där vi kan utnyttja hans kvaliteter på bästa sätt?

Om ca en vecka släpps den svenska EM-truppen och då får vi svar på vilka som får följa med på resan till Ukraina. Det finns ett gäng med givna spelare, men det finns spekulationer kring en hel del av platserna. Den stora frågan på allas läppar är väl ändå om Feyernoord-proffset John Guidetti kommer att finnas med i Hamréns 23-mannatrupp.

Favoriter till EM-titeln är de regerande världs- och europamästarna Spanien tillsammans med Tyskland. Om man ska lita blint på spelbolagen så står de båda i en klass för sig. Att Sverige skulle gå hela vägen fram till en EM-titel håller spelbolagen som mycket osannolikt. Exempelvis betalar Unibet hela 65 gånger insatsen om det omöjliga skulle inträffa.

Vilken lag blir europamästare?

Spanien  3,75
Tyskland  3,75
Holland  8,00
Frankrike  11,00
England  12,50
Italien  16,00
Portugal  20,00
Sverige 65,00

Lägg ditt spel redan nu! Utmana en kompis. Oddsen kommer från Unibet, som just nu ger 1200 kr i bonus till alla nya spelare.

Läs mer om EM på vår EM-sajt, www.spelkanalen.com/em2012.