Hockey-VM: Odds på Ryssland-Sverige

11 maj, 2012

Tre kronorÄntligen dags för en riktig värdemätare i hockey-VM. Bild: MauronB Creative Commons License

Efter fyra raka segrar i hockey-VM är det nu dags för den första riktiga prövningen för Tre kronor. Det är Ryssland som står för motståndet och segraren kommer med stor sannolikhet att vinna gruppen. Vi har kikat närmare på oddsen och ger dig här spelbolagens högsta noteringar.

Sverige är obesegrade i turneringen så här långt, men allt annat hade varit liktydigt med fiasko. Motståndet har inte direkt varit av högsta klass och gruppspelet känns egentligen mest som en träningsturnering innan ”riktiga” VM drar igång. Även Ryssland är obesegrade och har, helt enligt förväntningarna, plockat maximala 12 poäng efter fyra spelade matcher.

Per Mårts, den svenske förbundskaptenen, meddelade igår att Viktor Fasth kommer att vakta målet i kvällens match. Han kommer också att vara förstavalet mellan stolparna under resten av turneringen. AIK-målvakten har gjort en väldigt fin säsong i Elitserien, och valet av honom som förstamålvakt känns helt naturligt. I går blev det också klart att Nashville-forwarden Patric Hörnqvist kommer att ansluta till truppen. Dock inte till kvällens match, utan först till lördagsmatchen mot Italien.

VM trevar fortfarande och den riktiga nerven har av naturliga skäl inte infunnit sig ännu. Truppen är inte 100 procent spikad och vi väntar fortfarande på vad som händer i Stanley Cup, där det kan bli fler tillgängliga spelare beroende på utgången i kvartsfinalerna. Tyvärr saknar hockeyn den bredd som finns i exempelvis fotbollen, vilket så klart är den främsta orsaken till att inledningen på VM-turneringarna blir tämligen ointressanta.

Läget i gruppen

Sverige och Ryssland är i en klass för sig i den här gruppen och båda har tagit full pott så här långt. Tjeckien lär knipa en av de andra slutspelsplatserna och sedan står den sista slutspelsplatsen mellan Lettland, Norge och Tyskland. I botten strider Italien och Danmark om vilka som ska undvika degradering till B-VM.

1 Sverige  4 4 0 0 0 18-8  12
2 Ryssland  4 4 0 0 0 14-5  12
3 Tjeckien  4 2 1 1 0 10-8   8
4 Lettland  4 2 2 0 0 11-10  6
--------------------------------------
5 Norge   4 1 2 0 1 12-13  4
6 Tyskland  4 1 3 0 0  7-10  3
7 Italien  4 0 3 1 0  6-17  2
--------------------------------------
8 Danmark  4 0 3 0 1  8-15  1

Oddskommentar

Sverige är knappa favoriter hos spelbolagen och ett spel på Tre kronor ger just nu ca 2,25 gånger pengarna, medan ryssarna står i omkring 2,75. Krysset ger i vanlig ordning ett högre odds och kan i skrivande stund spelas till som högst 4,60.

RYSSLAND-SVERIGE

Bäst odds just nu
1: 2,75 hos Bet365
x: 4,60 hos Bwin
2: 2,25 hos Unibet

Vilken kanal visar Ryssland-Sverige?

Hela hockey-VM visas på TV4-gruppen kanaler. Kvällens match startar kl. 20.15 och visas på TV4.

Övriga matcher i kväll

 • Kazakhstan-USA, kl. 15.10 på TV4 Sport Xtra
 • Italien-Tjeckien, kl. 16.15 på TV4
 • Finland-Kanada, kl. 19.15 på TV4 Sport Xtra
Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.