Malmö FF-Helsingborg: Hett skånederby i Allsvenskan

MFF-HIF

Malmö FF är favoriter i årets första skånederby i Allsvenskan. Bild: Joakim Wahlander

Både Malmö FF och Helsingborg finns med i toppstriden i Allsvenskan och ikväll drabbar de båda samman på Swedbank stadion i Malmö. Hemmalaget är favoriter hos spelbolagen, men vi ska inte glömma bort att det är derby – då kan vad som helst hända!

Malmö FF är obesegrade på hemmaplan efter fyra spelade matcher och har den finfina målskillnaden 6-1. Vi ska dock komma ihåg att de har mött Gefle, Syrianska, Kalmar FF och Åtvidaberg, vilka samtliga befinner på den nedre halvan av tabellen. Senast blev det vinst mot nykomlingen Åtvidaberg efter att Mattias Ranegie avgjort på övertid.

MFF ligger trea i tabellen och är tillsammans med AIK det lag som närmast jagar Elfsborg, som redan nu ryckt till sig en sjupoängsledning i tabelltoppen.

Helsingborg har spelat hela fyra oavgjorda matcher så här långt. Senast blev det dock vinst på bortaplan mot GIF Sundsvall efter ett sent avgörande mål av Thomas Sörum. Efter premiärförlusten mot Peking har HIF sju raka matcher utan förlust, vilket gör att de ligger så pass bra som femma i tabellen trots att de inte har fått igång målproduktionen framåt. Hittills har de snittat mindre än ett mål per match framåt. Det ska dock tilläggas att de även har varit duktiga på att hålla tätt bakåt. På åtta matcher har de bara släppt in fem mål, ett facit som bara överträffas av AIK (som släppt in fyra).

Det senaste allsvenska derbyt lagen emellan spelades i somras och då slutade matchen 2-2. Tittar man tillbaka i statistiken så är dock trenden tydlig. På de senaste tio mötena har bara Malmö FF tagit en enda seger. Den kom i hemmamatchen på hösten 2010.

Oddskommentar

Hemmalaget Malmö FF är ganska klara favoriter hos spelbolagen och det högsta oddset på ettan vi har hittat ligger strax över ”dubbla degen”. Helsingborg har som sagt varit kryssbenägna så här långt den här säsongen och dagens kryssnotering ligger omkring 3,50 gånger pengarna. Tror du att HIF tar hem alla tre pinnarna kan du lira tvåan till ca fyra gånger insatsen.

MALMÖ FF-HELSINGBORG

Bäst odds just nu
1: 2,05 hos Expekt
x: 3,40 hos Bet365
2: 4,00 hos Unibet

Vilken kanal visar Malmö FF-Helsingborg?

Matchen följer du på Canal+ Sport ett alternativt Canal+ Sport HD. I vanlig ordning kan du som saknar dessa kanalerna se matchen via livestreaming, direkt i din dator, på csports.se. Matchen startar kl. 19.00.

Rekommenderad läsning