Odds på dagens matcher i EM

De senaste dagarna har vi varit bortskämda med idel toppmatcher från EM i Polen/Ukraina. Idag är det dags för den andra omgången i grupp A, som ju saknar de där riktiga stjärnlagen. Först ut är Grekland-Tjeckien och i den sena matchen ska Ryssland försöka följa upp sin fina inledning på turneringen i mötet med värdnationen Polen. Vi har precis som vanligt scannat av spelbolagens hemsidor och letat fram de högsta oddsen även på kvällens matcher.

Medan vi svenskar slickar såren efter den mycket smärtsamma förlusten mot Ukraina så fortsätter faktiskt (!) världen där utanför att snurra och redan idag är det dags för nya matcher. I den tidiga matchen är Tjeckien favoriter mot ett Grekland som spelade oavgjort mot Polen i en ganska märklig inledande match.

Grekerna fick en tidig utvisning men lyckades på något mirakulöst sätt kvittera. De fick sedan chansen att avgöra på straff efter att den polske målvakten blivit målchansutvisad. Polens nyinbytte andramålvakt räddade dock straffen och matchen slutade 1-1.

Tjeckien hade inget att sätta emot när den ryska lagmaskinen skruvade upp farten och de föll med hela 4-1 i sin premiärmatch. Tjeckien har inte råd att förlora den här matchen för då är EM-äventyret över för den har gången. Grekland imponerade dock inte i sin första match och det tjeckiska favoritskapet känns ganska välmotiverat.

GREKLAND-TJECKIEN

Bäst odds just nu
1: 3,25 hos Unibet (1200 kr i bonus till nya kunder)
x: 3,25 hos Unibet
2: 2,38 hos Bet365 (1000 kr i bonus till nya kunder)

Polen spelade som sagt en ganska märklig inledningsmatch, men fick i alla fall med sig en mycket viktig poäng. De spelar på hemmaplan och har givetvis en viss fördel av det, men idag är motståndet betydligt tuffare. Ryssarna gjorde en mycket bra match senast och det lutar åt att vi kommer lira tvåan här. 2,50 för ett Ryssland i medvind känns som ett helt OK spel.

POLEN-RYSSLAND

Bäst odds just nu
1: 3,20 hos Expekt
x: 3,30 hos Bwin
2: 2,50 hos Bet365

Vilken kanal sänder kvällens EM-matcher?

Den tidiga matchen Grekland-Tjeckien visas i SVT2 med start kl. 18.00. Kvällsmatchen Polen-Ryssland som drar igång kl. 20.45 kan du följa på TV4.

Allt om EM hittar du på vår EM-sida.