Odds på Tyskland-Italien

Det drar ihop sig mot upplösning i EM och i kväll möts Tyskland-Italien i kampen om att få möta de regerande mästarna Spanien i finalen. Tyskland är klara favoriter hos spelbolagen, men väldigt många experter höjer ett varningens finger för Italien. Vilket lag du än vill spela på så har vi i vanligt ordning rotat fram de högsta oddsen åt dig.

I det här mästerskapet har de riktigt stora skrällarna lyst med sin frånvaro och framme i semifinal såg vi fyra etablerade stornationer. Inför turneringen fanns det två huvudfavoriter och den ena av dem är redan klar för final. I dag kan Tyskland, som var den andra stora förhandsfavoriten, göra dem sällskap. Men då krävs seger mot Italien och trots det oddsmässiga favoritskapet är det absolut inte självklart att det blir så.

Italien tog sig till semifinal genom att i kvartsfinalen besegra England efter straffar. Vi kommer sent att glömma Pirlos iskalla chip som blev så väldigt avgörande. Om även kvällens match går till straffar kommer det att bli mycket intressant att se hur just Pirlo väljer att slå sin straff…

Tyskland är en lagmaskin som är otroligt svårslagen. Det är hög klass på hela truppen och med trumfkort som Gomez och Klose där framme så kan det Italienska försvaret inte koppla av en sekund. De är båda utpräglade målskyttar och vi har sett i det här mästerskapet att det inte behövs mycket till läge innan det rasslar till i nätet bakom motståndarmålvakten.

Förutom sina anfallsrävar så förfogar förbundskapten Löv över en ytterst kompetent samling europeiska toppspelare och på pappret är de ett starkare lag än det som Italien kan ställa på benen. Matcher avgörs ju dock som bekant väldigt sällan på pappret och Italien har visat tidigare att de vet hur man hanterar till synes övermäktigt motstånd.

Oddskommentar

Visst är Tyskland bra, och nog har de imponerat så här långt i mästerskapet – men de har nog blivit lite väl stora favoriter här. Jag måste säga att fem gånger pengarna på den raka tvåan lockar lite och kanske testar vi en liten peng där. Tror du att favoriterna Tyskland kniper finalplatsen under ordinarie tid så kan du hitta det spelet till lite knappt två gånger insatsen. Tror du att vi får uppleva ytterligare ett förlängningsdrama så kan du lira krysset till som högst 3,40.

TYSKLAND-ITALIEN

Bäst odds just nu
1: 1,94 hos Betsson
x: 3,40 hos Unibet (1200 kr i bonus till nya kunder)
2: 5,00 hos Ladbrokes

Vilken kanal visar Tyskland-Italien?

Matchen visas i TV4 och även i TV4 HD för dig som har möjlighet att se HD-kanaler. Matchstart är precis som vanligt kl. 20.45.