Sverige-England: Odds på ödesmatchen!

15 juni, 2012

Sverige-England i fotbolls-EM. Inför mästerskapet var detta den match vi alla såg fram emot och passande nog spelas den på en fredagkväll. Runt om i våra TV-soffor och sportbarer kommer ett folk följa det svenska landslaget i ödesmatchen mot Roy Hodgsons England. Vi har inte råd att förlora. Tar vi en poäng så lever hoppet, och lyckas vi med konststycket att besegra engelsmännen, ja då står plötsligt portarna till kvartsfinalspelet på glänt igen. England är favoriter hos spelbolagen, men hur spelar du? Här är oddsen!

England fick en bra start på mästerskapet då de tog en poäng mot Frankrike. De engelska spelarna har gjort relativt självsäkra uttalanden i media inför matchen och menar att de bör slå Sverige. Lagkaptenen Steven Gerrard var dock diplomatisk och berömde det svenska laget och påpekade att Zlatan Ibrahimovic är en spelare att absolut världsklass som inte får ges något utrymme. Han berättade också att de har specialstuderat Zlatan på video inför matchen och att försvaret känner sig väl förberedda inför uppgiften.

I Engelsk media har England i princip redan vunnit matchen. Allt annat än tre poäng kommer att betraktas som ett fiasko och spelarna lär få finna sig i att bli sågade vid fotknölarna om de inte lyckas infria de högt ställda förväntningarna. Jag hörde några engelska fans som intervjuades i svensk media och de menade att Sverige är den enklaste motståndaren i gruppen. Jag tror inte att spelarna tänker i de banorna, men befolkningen och framför allt media lär som sagt inte nöja sig med något annat än seger.

Som vi alla är smärtsamt medvetna om så fick Sverige en bedrövlig inledning på EM. En tappad 1-0-ledning mot Ukraina efter två mål av veteranen Shevchenko gör att Sverige står på noll poäng och kommer att få kämpa i uppförsbacke under en enorm press resten av gruppspelet. Vi ska dock komma ihåg att det på intet sätt är kört ännu. Blir det tre poäng mot England så är vi på allvar tillbaka i racet om en kvartsfinalplats.

Att Sverige inte har spelare av till exempel Spaniens kaliber är ingen hemlighet. Därför har vi svårt att föra matcher, vilket visade sig senast mot Ukraina. Jag tror att England (och även Frankrike för den delen) är motståndare som passar Sverige bättre trots att de fotbollsmässigt är skickligare lag än Ukraina. För att Sverige ska lyckas krävs dock en rejäl uppryckning och individuella misstag i eget straffområde har vi helt enkelt inte råd med.

Den svenska startelvan blir officiell omkring kl. 12.00 idag och bli inte förvånade om vi får se en del justeringar jämfört med ukrainamatchen.

UPPDATERAT: Här är Sveriges startelva

Andreas Isaksson
Andreas Granqvist, Jonas Olsson, Olof Mellberg, Martin Olsson
Kim Källström, Anders Svensson, Sebastian Larsson, Zlatan Ibrahimovic, Rasmus Elm
Johan Elmander

Oddskommentar

England är klara favoriter hos spelbolagen och det fullt logiskt. Sverige svarade för blek insats i sin första match, medan England gjorde en bra insats mot Frankrike. Den svenska segern står för tillfället i 3,70 medan tvåan går att spela till ungefär 2,20 gånger insatsen. Krysset ger just nu omkring 3,30.

SVERIGE-ENGLAND

Bäst odds just nu

1: 3,70 hos Unibet (1200 kr i bonus till nya kunder)
x: 3,30 hos Bet365
2: 2,20 hos Bet365  (1000 kr i insättningsbonus)

Vilken kanal visar Sverige-England?

Matchen startar kl. 20.45 och visas på TV4, samt på TV4 HD för dig som har möjlighet att ta emot sändningar i HD-kvalitet.

Läs också…

  • Spelschema för EM
Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.