Sverige-Ukraina: Odds på Sveriges EM-premiär

Vad annat kan man säga än ”Äntligen!”. I dag är det dags för stunden vi alla har väntat på i flera månader nu. Sverige går in i turneringen och i premiärmatchen väntar värdnationen Ukraina, Sveriges på pappret lättaste motståndare i gruppspelet. Vi har givetvis varit på besök hos samtliga spelbolag och letat rätt på de högsta oddsen.

Ukraina spelar på hemmaplan, och trots en stor tillrest svensk supporterskara så lär Ukraina ha ett massivt stöd från läktarplats. Samtidigt som stödet är stort så är också pressen stor på en hemmanation. De vill så innerligt gärna lyckas i den här turneringen och då är det inte helt ovanligt att det låser sig lite.

Vi har kunnat läsa spaltkilometer om det svenska landslaget och allt som hänt kring truppen de senaste dagarna. Det har spekulerats mycket i om de skadade spelarna (främst Johan Elmander) kommer att vara tillgängliga i premiärmatchen, men de senaste rapporterna gör gällande att alla i truppen är fit for fight. Erik Hamrén uppgav igår att han hade startelvan klar och idag på förmiddagen får spelarna reda på vilka som ska starta i kväll.

Uppdaterat: Här är är startelvan
Andreas Isaksson
Mikael Lustig, Olof Mellberg, Andreas Granqvist, Martin Olsson
Sebastian Larsson, Rasmus Elm, Kim Källström, Ola Toivonen
Zlatan Ibrahimovic
Markus Rosenberg

Svenska supportrar
Vi är svenska fans allihopa! Foto: Russell C

Att det här är en viktig match för Sverige är nog dagens understatement. Hur Sverige kommer att lyckas i den här turneringen avgörs i mångt och mycket redan i kväll. Om det blir tre poäng mot Ukraina är chanserna till avancemang relativt goda. Det kan då räcka med ytterligare en poäng för att nå kvartsfinalspelet. Om det blir oavgjort eller, ännu värre, förlust – ja, då kommer det bli mycket mycket svårt för Sverige att ta sig vidare från gruppspelet. Vi vet ju att det väntar två riktigt tuffa matcher mot England och Frankrike.

Koppla bort hjärtat!

Som vanligt när landslaget spelar vill vi påminna om att man väldigt lätt överskattar sitt favoritlag. Därför blir analysfasen extra viktig. Använd samma metoder och var lika noggrann som du normalt sett är när du lägger ett spel. Alla känner vi lite extra för Sverige, och det är givetvis inget konstigt med det. Men låt det inte påverka dig för mycket.

Oddskommentar

Ukraina är knappa favoriter hos spelbolagen och ettan går just nu att spela till som högst 2,65. Krysset ger i skrivande stund 3,25 som bäst, medan den som lirar tvåan kan kassera in 2,90 gånger insatsen vid svensk vinst.

UKRAINA-SVERIGE

Bäst odds just nu
1: 2,65 hos Expekt
x: 3,25 hos Bet365
2: 2,90 hos Unibet (1200 kr i bonus till nya kunder)

Vilken kanal sänder Sverige-Ukraina?

Matchen startar kl. 20.45 och visas på SVT1. Dessförinnan, kl. 18.00 kan ni se Sveriges kommande motståndare Frankrike och England drabba samman i TV4.

Hela spelschemat för EM hittar du här