Odds på Manchester United-Barcelona

Ikväll blir det stjärnspäckat värre då giganterna FC Barcelona och Manchester United möts på Ullevi i Göteborg. Matchen är inte bara ett PR-jippo utan även en del i båda lagens uppladdning inför de stundande ligastarterna. Vi har kikat närmare på oddsen!

Först av allt – det här är en träningsmatch och kan inte på något sätt jämföras med om de här båda lagen skulle mötas i exempelvis Champions League. Framför allt andra halvlek brukar präglas av byten och av de spelare som finns på planen när domaren blåser av matchen brukar bara en handfull ha spelat från start.

Visst, det finns alltid ett visst mått av prestige när två lag av den här kalibern drabbar samman. Egentligen är inte resultatet viktigt för klubbarna men av respekt för supportrar (och bettare) så gör lagen givetvis sitt bästa för att vinna matchen.

Det är sannerligen inte ofta som vi får chansen att se den här typen av matcher i Sverige och spelet bakom placeringen av just den här matchen känner jag faktiskt inte till. När biljetterna släpptes var det dock kaos hos Ticnet och biljetterna sålde slut på bara några minuter. Båda lagen har mycket fans i Sverige så det är inte så konstigt. Att resa till Manchester eller Barcelona för att se sitt favoritlag är ju en lite större apparat och kostar en hel del mer än den dryga femhundring som biljetterna till kvällen “supermatch” kostade.

Det är givetvis svårt att sia om utgången i en sån här match. Vi såg ju Barca träningsspela mot Paris SG i förra veckan och efter att Tito Vilanova bytt ut större delen av laget i andra halvlek så kunde PSG ta in 0-2 underläget och nå ett oavgjort resultat.

Barcelona är ganska klara favoriter hos spelbolagen och det högsta oddset vi har hittat på tvåan är två gånger pengarna. Tror du på Manchester United så går ettan att lira till hela fyra gånger insatsen vilket med förra veckans match i bakhuvudet onekligen känns som ett spännande lir.

MANCHESTER UNITED – BARCELONA

Bäst odds just nu
1: 4,00 hos Bet365
X: 3,76 hos Betfair
2: 2,00 hos Bwin

Vilken kanal sänder Manchester United – Barcelona?

Matchen startar kl 20.00 och visas på TV4, samt på TV4 Sport Xtra.