PSG-Barcelona: Odds på supermatchen!

I kväll är det dags för en fotbollsmatch som lär röna en hel del intresse runt om i världen, inte minst här hemma i Sverige. Zlatan och hans nya klubb Paris Saint Germain möter FC Barcelona, och trots att det handlar om en träningsmatch så är intresset väldigt stort inför “supermatchen”.

Barcelona är definitivt redan en av Europas giganter och även om det “bara” blev en andraplats i la Liga förra säsongen så har ändå Barca visat de senaste åren att de är ett av världens allra bästa och inte minst spelskickliga lag. Här finns gudabenådade spelare och det är lätt att framhålla profiler som Messi, Xavi och Iniesta, men hela laget håller en otroligt hög klass. Ny för i år är tränaren Villanova som ju tog över efter Pep Guardiola efter förra säsongen.

Paris SG har höga ambitioner och satsar enormt mycket pengar och kraft på att bli ett topplag i Europa. Vi vet sedan tidigare att det är väldigt svårt att köpa ihop ett stjärnspäckat lag och sedan skörda frukterna redan samma år. Vi minns Chelsea som var ett av de första storlagen att genom en extern finansiär och ägare få tillgång till i princip obegränsade ekonomiska resurser. Det dröjde flera säsonger innan Abramovic fick valuta för sina satsade slantar i form av titlar.

PSG har onekligen gjort spektakulära värvningar med milanduon Ibrahimovic och Thiago Silva som höjdpunkter. Det kommer bli enormt spännande att följa PSG och dessa båda herrars framfart i Ligue 1 och Champions League den här säsongen. Att det blir en CL-titel redan i år, det tror jag är att överdriva förväntningarna en smula, men en ligatitel hemma i Frankrike kan det mycket väl bli.

Kvällens match spelas i Paris, men det är bortalaget Barcelona som är ganska klara favoriter hos spelbolagen. Ettan går att hitta till en bit över fyra gånger pengarna medan spelet på Barcelonaseger ger lite knappt hälften så mycket i utdelning per satsad peng.

Vi ska komma ihåg att det är en träningsmatch och det är högst sannolikt att den andra halvleken kommer att “trasas sönder” av en hel del byten. Även om det finns en hel del prestige inblandat så lär inget av lagen riskera att dra på sig några skador så här tätt inpå ligastarterna så det är alltid svårtippade tillställningar.

BARCELONA-PARIS SG

Bäst odds just nu
1: 4,20 hos bet365
X: 3,75 hos bet365
2: 1,85 hos Unibet

Vilken kanal sänder PSG-Barcelona?

Matchen startar klockan 19.45 och visas på TV4 Sport.