Arsenal-West Ham: Här är oddsen!

I dag spelas den första matchen i den 24 omgången av Premier League och det är Arsenal som tar emot West Ham hemma på Emirates. Hos spelbolagen är hemmalaget stora favoriter och ettan står i omkring 1,40 hos de flesta stora bolagen.

Arsenal ligger på sjätte plats i tabellen, hela 22 poäng efter ledande Manchester United. De har två raka förluster, men till deras försvar ska sägas att spelprogrammet har varit extremt tufft. Först 0-2 mot serietvåan Manchester City och nu senast uddamålsförlust mot Chelsea på bortaplan.

Tittar man i hemmatabellen så ligger Arsenal först på 12:e plats med endast fem segrar på tio hemmamatcher. De snittar förvisso 2,5 mål framåt hemma, men det gäller att även plocka de där viktiga trepoängarna på sin egen hemmaplan om man vill vara med och kriga i toppstriden.

West Ham ligger tolva i tabellen och behöver plocka poäng för att inte riskera att blandas in i den absoluta bottenstriden. Ner till Aston Villa som har den sista platsen ovanför nedflyttningsstrecket skiljer den sju poäng, ett avstånd som snabbt kan krympa om poängskörden uteblir.

West Ham tillhör de sämre bortalagen i serien (16:e plats i bortatabellen) och har på tio matcher bara vunnit två och målsnittet ligger på 0,5 mål per match. Laget har tagit 19 poäng hemma i London, men på bortaplan har de bara lyckats skrapa ihop futtiga 8.

Laget har bara två segrar på sina senaste 10 matcher och har rasat från som bäst en sjätteplats ner till den nuvarande 12:e. Säsongens största skalp är hemmasegern mot Chelsea i december.

Höstmötet mellan Arsenal och West Ham slutade med 3-1-seger för de förstnämnda.

Arsenal-West Ham

Bäst odds just nu
1: 1,45 hos Expekt
x: 4,75 hos Bet365
2: 8,00 hos Bet365

Vilken kanal sänder Arsenal-West Ham?

Matchen startar kl. 20.45 och visas på Viasat Fotboll. Har du ett Viaplay-abonnemang kan du givetvis följa matchen även där.