Odds på kvällens match: Arsenal-Liverpool

Veckomatch i Premier League – och vilken match sen! Det blir ett härligt avbrott i arbetsveckan att se stormatchen Arsenal-Liverpool från Emirates Arena. Givetvis har vi stoppat näsan i spelbolagens oddslistor och skakat fram de bästa oddsen.

Arsenal och Liverpool är två klassiska lag som just nu ligger på varsin sida om strecket som betyder europaspel nästa säsong. Arsenal är sexa med 37 poäng och Liverpool sjua, tre poäng efter. Båda lagen kommer till start med storsegrar i ryggen. Arsenal slog West Ham med 5-1 och Liverpool svarade för en ordentlig urladdning då de slog tillbaka Norwich med hela 5-0.

Förutom sist mot West Ham så har hemmalaget haft ett relativt tufft spelschema den senaste tiden. Knappa förluster mot både Chelsea och Manchester City har det blivit, vilket innebär att det bara blivit sju poäng på de fem senaste omgångarna för Gunners. Laget har också dalat en smula från den fjärdeplats de hade som bäst.

Arsenal har så här långt tagit sex segrar på sina elva spelade hemmamatcher. Vad som är notervärt att de har ett målsnitt på nästan tre mål framåt per match på sin hemmaarena. Visserligen kan en stor del i förklaringen tillskrivas fem mål mot West Ham och sju (!) mot Newcastle, med det är viktigt för Arsenal att spelare som Giroud och Podolski levererar. Den sistnämnde svarade för ett mål och tre assist senast och hade en stor del i att siffrorna blev så pass stora som de blev.

Liverpool har tre bortasegrar den här säsongen, samtliga mot lag på den nedre halvan av tabellen; QPR, Norwich och West Ham. Liverpool har inlett året ganska bra resultatmässigt med hemmasegrar mot Sunderland respektive Norwich och en knapp bortaförlust mot serieledande Manchester United. De har också en stigande trend i tabellen och den sjundeplats som de för närvarande innehar är ”all time high” för den här säsongen.

Lagens möte i höstas på Anfield Road slutade med bortaseger för Arsenal med 2-0 efter mål av Podolski och Cazorla.

Hemmlaget är knappa favoriter hos spelbolagen och ettan står som bäst i lite drygt 2,30. Tror du att Liverpool kan ”skrälla” så kan du hitta tvåan till lite drygt tre gånger insatsen.

Arsenal-Liverpool

Bäst odds just nu
1: 2,38 hos Bet365 (1000 kr i bonus till nya kunder)
x: 3,60 hos Bet365
2: 3,15 hos Betsson

Vilken kanal sänder Arsenal-Liverpool?

Matchen drar igång kl. 20.45 på Viasat fotboll. Du som har HD-kanaler kan även se den på Viasat fotboll HD.