Real Madrid-Barcelona: Odds på el Clásico

Lite senare i kväll är det dags för det första mötet av två mellan Barcelona och Real Madrid i den spanska cupen, Copa del Rey. Intresset är alltid högt när de här båda lagen drabbar samman och kvällens möte är givetvis inget undantag. Det är bortalaget Barca som är favorit hos spelbolagen och den som tror på hemmaseger kan hitta odds på en bra bit över tre gånger pengarna.

Ligan är i praktiken redan avgjord i Spanien. Det återstår förvisso hela 17 omgångar att spela, men Barcelona är hela 15 poäng före Real Madrid och det finns inget, inget alls, som tyder på att de ska lyckas plocka in det försprånget. Real Madrid är faktiskt bara trea i tabellen och får nog istället rikta in sig på att knipa andraplatsen, som ger en direktplats till Champions League, från lokalkonkurrenten Atletico som just nu innehar den.

Barcelona åkte nyligen på sin första ligaförlust för säsongen när de mycket oväntat föll mot Real Sociedad på bortaplan. De spelade en stor del av matchen med 10 man efter en utvisning på Pique och orkade inte stå emot hemmalaget som kunde få in det avgörande 3-2-målet på övertid. Bortsett från krysset mot Real i höstas så är detta de enda poängtappet för Barca i la Liga den här säsongen.

Real har inte haft någon rolig säsong så här långt och det verkar dessutom som om stämningen i laget inte är den bästa. Mourinho styr med järnhand och det är tydligt att det inte uppskattas av alla spelarna. Fyra förluster och fyra kryss så här långt i ligan innebär att säsongen är förstörd och kampen om ligatiteln redan förlorad. Det innebär att kvällens match är desto viktigare för Real Madrid. Det kan vara den enda chansen att knäppa ärkerivalen på näsan den här säsongen och de kommer att göra allt i sin makt för att störa Barcelona.

Messi vs Ronaldo

Yes, vi vet att det är 22 man på planen, men det går inte att komma ifrån att vi har en stor och betydande ”match i matchen”. På plan finns nämligen världens två bästa fotbollsspelare och de kommer få en nyckelbetydelse för matchutgången. Real har målskillnaden 9-0 på sina två senaste matcher och lagets store stjärna Cristiano Ronaldo har svarat för sex av målen. Barcelona har gjort åtta mål på sina två sista matcher och Messi har gjort fem av dem.

Lagen möttes hela sex gånger under 2012, med följande facit: Två segrar för Real Madrid, två segrar för Barcelona och två matcher slutade oavgjorda. Det senaste mötet lagen emellan spelades i ligan i oktober förra året och den slutade oavgjord, 2-2, efter två mål av Messi och två av Ronaldo…

REAL MADRID-BARCELONA

Bäst odds just nu
1: 3,15 hos Betsson
x: 3,80 hos Bwin
2: 2,35 hos Bet365 (1000 kr i bonus till nya kunder)

Vilken kanal sänder el Clásico?

Matchen mellan Real Madrid och Barcelona startar kl. 21.00 och visas i Sverige på TV4 Sport Xtra. Du kan också se den via livestreaming på TV4 Play.