Skellefteå-Luleå: Odds på hatmötet

Skellefteå leder elitserien och framstår allt tydligare som Sveriges för tillfället bästa hockeylag. För ett par omgångar sedan blev det en klar vinst mot serietvåan HV71 och allt tyder på att SAIK kommer att stå som seriesegrare och få möjligheten att välja kvartsfinalmotståndare först. Kvällens motståndare är lokalkonkurrenten Luleå som inte riktigt rosat marknaden på samma vis och följdakligen är det hemmalaget som är relativt klara favoriter hos spelbolagens oddssättare.

Luleå fick stryk senast mot HV71 och hade dessförinnan tre raka kryssmatcher mot tre av seriens bottenlag, i tur och ordning Timrå, AIK och Växjö. Här hade Luleå behövt ta nio pinnar för att på allvar vara inblandande i toppstriden, men nu blev det bara fyra och laget ligger således på en femteplats i tabellen.

Efter den överraskande storförlusten mot Linköping i början av året har nu Skellefteå fem raka segrar. De ångar på mer eller mindre som en maskin just nu och allt tycks fungera för dem. Nu senast mot MoDo låg de under med 1-0 inför den sista perioden, men lyckades krångla sig ur underläget och när hesa Fredrik ljöd så hade de vänt matchen till seger med 2-1.

Det är alltid heta känslor när de har två lagen möts. Både på läktaren och på isen kan det gå ganska hett till och just derbykaraktären är väl i stort sett det enda som talar för bortalaget. Det är ingen tvekan om att det är Skellefteå som är det bättre av de två lagen för tillfället, men det är som sagt alltid speciellt med den här typen av derbymatcher.

Lagen har mötts tre gånger tidigare den här säsongen och vid de två senaste tillfällena har Skellefteå dragit det längsta strået. Det förra mötet spelades i Luleå den 6 december, en match som SAIK vann med klara 3-0.

SKELLEFTEÅ AIK-LULEÅ

Bäst odds just nu
1: 1,87 hos Expekt (1000 kr i bonus till nya kunder)
x: 4,50 hos Betsson
2: 3,60 hos Bet365 (1000 kr i bonus till nya kunder)

Vilken kanal sänder Skellefteå-Luleå?

Det är som bekant Cmore som sitter på rättigheterna till Elitserien och kvällens match kommer att visas på Cmore Sport samt Cmore Live 3. Givetvis kan du också se matchen via livestreaming hos Cmore. Domaren släpper pucken kl. 19.00 i Skellefteå Kraft Arena.