Arsenal-Bayern München: Här är oddsen!

Stormatcherna avlöser varandra redan i åttondelsfinalerna i Champions League och idag är det dags för ännu ett tungviktsmöte. Arsenal tar emot Bayern München hemma på Emirates och det är ett favorittippat tyskt lag som kommer på besök.

Arsenal lär vara rejält taggade efter fiaskot i FA-cupen i cupen där de åkte ut mot Championshiplaget Blackburn. Trots spelmässigt övertag lyckades de inte göra mål och som vanligt när det låser sig framåt så ramlar det in ett bakåt. Blackburn lyckades sedan hålla undan och Arsenal är nu alltså utslagna.

I ligan ligger de på femteplats och slåss med Tottenham och Chelsea (och möjligen Everton) om en plats i nästa års upplaga av Champions League. Det har en längre tid känts som om Arsenal är lite på gång. Giroud har börjat göra lite mål och den stundom bänkade Podolski har i vissa matcher visat stor kvalitet i framför allt sina framspelningar.

Det känns dock fortfarande som det är något som saknas hos Arsenal. Det vill inte riktig lossna helt enkelt och den där stabiliteten som är så viktig infinner sig tyvärr inte.

Bayern München ångar på i Bundesliga och tycks just nu vara oövervinnerliga. De toppar tabellen hela 15 poäng före Dortmund och har bara förlorat en enda match på hela säsongen – på bortaplan är de fortfarande obesegrade. De senaste fem matcherna har de inte släppt in ett enda mål, medan de har gjort 13 st framåt. Formen är alltså god, det råder det ingen som helst tvekan om. Sett till hela säsongen har de hållit nollan 16 gånger på 22 omgångar vilket är otroligt imponerande siffror.

Hos spelbolagen är det bortalaget Bayern München som är klara favoriter. Ettan står hos flera bolag så högt som i fyra gånger pengarna, medan ett spel på Arsenal bara ger ”dubbla degen”. Vi sneglar som vanligt lite på krysset, eftersom det ofta är ett resultat som båda lagen är relativt nöjda med i det första av två matcher i ett utslagningsrundorna.

ARSENAL-BAYERN MÜNCHEN

Bäst odds just nu
1: 4,00 hos Bet365
X: 3,75 hos Bet365
2: 2,00 hos Expekt

Vilken kanal sänder Arsenal-Bayern München?

Matchen startar precis som vanligt kl. 20.45 och visas på TV6. Givetvis kan du också se den på Viaplay om du har tillgång till det. Samtidigt spelas matchen Porto-Malaga och den följer du på Viasat Fotboll, alternativt Viaplay.