Celtic-Juventus: Kan skottarna hota ”Den gamla damen”?

I dag ska Celtic verkligen få visa vad de går för. De möter Juventus hemma i Glasgow och det lär bli en riktigt tuff uppgift för skottarna. Spelbolagen håller Juventus som klara favoriter och ett spel på Celtic ger i skrivande stund nästan fem gånger pengarna.

Celtic knep andraplatsen i grupp G efter FC Barcelona, före Benfica och Spartak Moskva. Att de skulle ta sig hela vägen fram till slutspel i Champions League var det nog inte så många som hade tippat på förhand. Det är starkt gjort av dem – men längre än åttondelsfinal ska det absolut inte räcka till.

Celtic leder den skottska liga i överlägsen stil; nästan 20 poäng före närmaste motståndare. Sedan lokalkonkurrenten Rangers förpassades ner i tredjeligan efter att deras ekonomi kollapsat finns det inte mycket till motstånd för Henke Larssons gamla klubb på hemmaplan. Formen är därför en aning svårbedömd.

Juventus har toppat serie A hela säsongen. Just nu leder de med fem poäng före tvåan Napoli och i helgens genrep blev det en klar seger mot Fiorentina med 2-0 på hemmaplan. Juve har fem raka matcher utan förlust i ligan och även om det inte har mött någon av de absoluta topplagen så tyder det ändå på att formen är god.

Juventus gick vidare till slutspel i Champions League som gruppsegrare i grupp E. De tog med sig Shakhtar Donetsk till åttondelsfinal och därmed slogs Chelsea något överraskande ut.

CELTIC-JUVENTUS

Bäst odds just nu
1: 4,75 hos Unibet (1200 kr i bonus till nya kunder)
X: 3,70 hos Bwin
2: 1,85 hos Bet365

Vilken kanal sänder Celtic-Juventus?

Matchen startar kl. 20.45 och visas på TV6. Vill du hellre följa Valencia-Paris SG så får du slå över till kanalen Viasat Fotboll.