De bästa oddsen på Liverpool-West Bromwich

Det är alltid trevligt när vi får möjlighet att njuta av lite Premier League-fotboll även på måndagen. I dag tar Liverpool emot Jonas Olssons West Bromwich hemma på Anfield Road och de är riktigt skyhöga favoriter till segern.

West Bromwich är inne i en riktigt tung period och har faktiskt inte tagit en enda seger efter jul. De var som bäst uppe så högt som på en tredjeplats i tabellen, men den senaste tiden har de dalat rejält. De ligger för tillfället inte bättre än nia i Premier League och det gäller nu för WBA att bryta den negativa trenden. Vi vet alla hur viktigt det är med en trepoängare – plötsligt är självförtroendet tillbaka och spelet fungerar igen.

West Brom plockar den stora merparten av sina poäng på hemmaplan; deras bortafacit är faktiskt inte så imponerande. Tre segrar på 12 matcher och nästan två insläppta mål per match i genomsnitt skrämmer ingen motståndare direkt.

Klassiska Liverpool ligger åtta i tabellen och slåss med näbbar och klor för att fortsätta vara ett av storlagen i England. Resultatmässigt har de faktiskt inte varit det de senaste åren, men det finns kvalitet i truppen – det råder det ingen tvekan om. Om Liverpool vinner och tar tre poäng i kväll så behåller de kontakten med topp 6-lagen, vilket så klart är otroligt viktigt. En placering bland de sex första betyder ju spel ute i Europa nästa säsong vilket har stor betydelse både ekonomiskt och när det gäller att locka till sig nya spelare i nästa fönster.

Liverpool har haft ett otroligt tufft spelschema de senaste fyra omgångarna. De har mött Manchester City, Arsenal och Manchester United och faktiskt bara förlorat mot de sistnämnda, vilket så klart är ett styrkebesked. Sturridge verkar vara en lyckad värvning (för en gångs skull, Liverpool…) och Luis Suarez levererar det han ska – nämligen mål – och är med och fightas i toppen av skytteligan.

Höstmötet slutade med klar seger för WBA. Matchen slutade hela 3-0 och Liverpool lär vara revanschsugna efter den förnedringen.

LIVERPOOL-WEST BROMWICH

Bäst odds just nu
1: 1,40 hos Ladbrokes
X: 5,25 hos Bet365 (1000 kr i bonus till nya kunder)
2: 10,00 hos Betsson

Vilken kanal visar Liverpool-West Bromwich?

Matchen startar kl. 21.00 och visas på Viasat Fotboll. Har du tillgång till Viaplay kan du se alla matcher från Premier League även där.