Manchester United-Everton: Marknadens högsta odds

Manchester United har i eftermiddag möjligheten att ytterligare förstärka greppet om den engelska ligatiteln. Det är Everton som står för motståndet hemma på Old Trafford och givetvis är United klara favoriter. Vi tror Everton kommer att få en jobbig afton – hur spelar du?

Uniteds värsta konkurrent och ligatvåan Manchester City föll igår mycket oväntat mot Southampton. Matchen slutade 1-3 efter en ganska märklig insats från City. En fruktansvärd målvaktstavla och ett helt otroligt självmål gjorde uppförsbacken allt för stor för de regerande mästarna. Ni som såg matchen förstår vad jag menar.

Manchester United är inte bara serieledare, de är ligans bästa hemmalag också. Endast en förslust har det blivit så här långt den här säsongen hemma på drömteatern och det finns väl egentligen inte så mycket som talar för att den andra skulle komma idag.

United förlorade mot Tottenham den 29 september förra året. Sedan dess är de obesegrade. Det säger en hel del om de stora kvaliteter som Fergusons lag besitter. De lyckas på något konstigt sätt att vinna trots att spelet inte alltid funkar prickfritt och de har den där turen som bra lag av någon anledning nästan alltid har.

En snabb titt i statistiken visar att United i snitt gör 2,7 mål per hemmamatch, medan de släpper in i genomsitt bara strax över 1.

Everton ligger på sjätte plats i Premier League eftersom Arsenal passerade dem igår. De innebär att de just nu har den sista europaplatsen; upp till en Champions League-plats fattas det sex poäng. Det står mycket på spel för Everton och de lär kriga med näbbar och klor för att om möjligt knipa en poäng av United idag. Men det skiljer trots allt 20 poäng mellan lagen i tabellen och jag tror det är mycket tveksamt om de kommer att lyckas.

Everton är annars ett av de tre lag som har lyckats med bedriften att besegra Manchester United i ligan den här säsongen. Mötet på Goodison Park i höstas slutade med 1-0-vinst för Everton efter avgörande mål av Fellaini i den andra halvleken. Fellaini som för övrigt också gjorde två mål förra helgen i 3-3-matchen mot Aston Villa..

Everton är obesegrade i de fem matcher de har spelat under 2013. Två segrar och tre kryss har det blivit, men vi ska komma ihåg att de inte har mött något av de absoluta topplagen. I dag är motståndet tuffast möjliga och Everton kommer verkligen att få bekänna färg. Manchester United på bortaplan är en av de svåraste uppgifterna man kan ställas inför i hela fotbollseuropa.

MANCHESTER UNITED-EVERTON

Bäst odds just nu
1: 1,83 hos Bet365 (1000 kr i bonus till nya kunder)
X: 3,85 hos Betsson
2: 5,00 hos Bet365

Vilken kanal sänder Manchester United-Everton?

Matchen startar kl. 17.00 och visas på Viasat Fotboll. Du som har Viaplay kan givetvis också se matchen.