Odds på el Clásico

I kväll kommer antingen Real Madrid eller Barcelona att kvalificera sig för final i Copa del Rey. Det första mötet slutade 1-1 på Santiago Bernabeu och det är dagens hemmalag, FC Barcelona som är klara favoriter hos spelbolagen inför kvällens returmöte på Camp Nou.

Ja, vi vet att det ”riktiga” el Clásico är det som spelas i ligan, men trots det är inte kvällens semifinal i den spanska cupen, Copa del Rey, mindre intressant. Rivaliteten mellan klubbarna är stor och det blir alltid känsloladdade matcher när de här två lagen drabbar samman – oavsett sammanhang.

Real Madrid är förvisso kvar i Champions League, men det här känns faktiskt som klubbens enda riktiga chans till en titel den här säsongen. Ligan är sedan länge körd, och även om de skulle (mot förmodan) lyckas slå ut Manchester United i CL så väntar många tuffa matcher där innan det är dags för final. En seger i kväll skulle ge en viss återupprättelse för Real Madrid och José Mourinho som har fått utstå en hel del, i många fall befogad, kritik.

Barcelona leder la Liga i överlägsen stil och även om det i teorin inte är avgjort så lär inget lag kunna plocka in de 12 poäng som i dagsläget skiljer ner till tvåan. De vann senast mot Sevilla trots 0-1-underläge. Det matchvinnande målet gjordes som så många gånger tidigare av Leo Messi som därmed har gjort fullständigt osannolika 38 mål efter 25 spelade omgångar.

Förutsättningarna

Det första mötet slutade alltså 1-1 på Santiago Bernabeu-stadion i Madrid. Det innebär att Barcelona har ett bortamål i ryggen och går alltså vidare om matchen i kväll skulle sluta 0-0. 1-1 betyder förlängning (och eventuellt straffar) medan alla andra oavgjorda resultat tar Real Madrid till semifinal.

Oddskommentar

Barcelona är ganska klara favoriter och ettan går som högst att hitta till lite drygt 1,70 gånger insatsen. Krysset ger lite drygt fyra gånger pengarna medan ett spel på Real Madrid-vinst under ordinarie matchtid är uppe och nosar på fem gånger pengarna.

BARCELONA-REAL MADRID

Bäst odds just nu
1: 1,73 hos Bet365
X: 4,20 hos Ladbrokes
2: 4,90 hos Betsson

Vilken kanal sänder Barcelona-Real Madrid?

Matchen startar kl. 21.00 och visas på TV4 Sport Xtra. Du kan också se den via livestreaming hos TV4 Play.