Odds på QPR-Manchester United

Idag kikar vi närmare på Premier League-mötet Queens Park Rangers-Manchester United. Botten möter toppen och all statistik talar för att det här bara kan sluta på ett sätt. Eller?

Låt oss börja med ett par konstateranden. Queens Park Rangers ligger allra sist i Premier League och Manchester United toppar tabellen. QPR har på 26 omgångar lyckats skrapa ihop 17 poäng. Under samma tidsrymd har United spelat in 65 poäng. Ja, vi kan hålla på hur länge som helt med att visa på vilken otrolig skillnad det är mellan de här två lagen.

Queens Park Rangers slåss för överlevnad i högsta divisionen och just nu är det sju poäng upp till Aston Villa som har positionen precis över det förhatliga nedflyttningsstrecket. Senast blev det storförlust mot Swansea (4-1), men innan dess hade faktiskt QPR fem raka matcher utan förlust – trots tufft motstånd. Segern mot Chelsea är imponerande, och utan tvekan lagets förnämsta skalp den här säsongen, men kryssresultaten mot Manchester City och Tottenham är också anmärkningsvärda för ett lag som alltså ligger på 20:e plats i tabellen.

QPR har bara vunnit två matcher på hela säsongen. Alla övriga inspelade poäng kommer alltså genom kryssresultat; hela elva oavgjorda matcher har det blivit så här långt för londonlaget.

Manchester United är som sagt serieledare i Premier League och ganska ohotade sådana. De toppar tabellen hela tolv poäng före Man City. De gör mest mål i hela ligan och snittar en bra bit över två mål per match framåt. Senaste förlusten kom i mitten av november och sedan dess är sviten uppe i 14 förlustfria matcher.

Senaste ligamatchen slutade med vinst mot Everton med 2-0 efter mål av åldermannen Giggs och notoriske målskytten van Persie, som nu toppar skytteligan med sina 19 fullträffar.

Sist men inte minst så ska det nämnas att Wayne Rooney inte är tillgänglig för spel idag. Han är skadad, men tros vara tillbaka i elvan redan till returmötet mot Real Madrid i Champions League.

Oddskommentar

Vi har vid flera tillfällen sett QPR göra bra insatser mot topplag och förmodligen är det därför som oddset på Manchester United har letat sig upp till som högst lite drygt 1,60. Vi vet att hemmalaget är kryssbenägna och ett ett av lagen som spelar allra mest oavgjorda matcher i hela Premier Leage. Men trots att det uppenbarligen går att hitta små tecken och antydningar till en skräll här så kan vi omöjligt rekommendera något annat spel än tvåan. Klasskillnaden är helt enkelt för stor.

QPR-MANCHESTER UNITED

Bäst odds just nu:
1: 6,70 hos Betsson
X: 4,20 hos Bet365
2: 1,62 hos Bet365 (1000 kr i bonus till nya kunder)

Vilken kanal sänder QPR-Manchester United?

Matchen visas på Viasat Fotboll och startar kl. 16.00. Du kan också se den på Viaplay om du har ett abonnemang där.