Kan Bastia skrälla mot PSG?

På tisdag står PSG inför sin viktigaste och tuffaste uppgift på länge. Miljardbygget ska då möta Valencia i den första av två åttondelsfinaler i Champions League. I kväll måste dock laget försöka fokusera på hemmamatchen mot Bastia. Kommer de att lyckas? Ja, spelbolagen har i alla fall en bestämd uppfattning i frågan.

Gillar man att leta skrällar inom europeisk toppfotboll, ja då ska man definitiv titta närmare på de ligamatcher som Champions League-lagen spelar helgen innan det är dags för CL-fight. Det är nämligen ganska vanligt att de vilar spelare – även om det oftast inte är det som påverkar matchutgången i första hand. Den enskilt största orsaken till dessa skrällar är så klart att fokus redan ligger någon helt annan stans. Hur professionell man än är som spelare så är det inte lätt att kliva in som storfavoriter mot ett bottenlag i ligan när betydligt större uppgifter väntar bara några dagar senare.

Enligt spelbolagen är risken för skräll i kvällens match dock minimal och oddsen pekar på en ganska lätt hemmaseger. Vi har letat med ljus och lykta, men i skrivande stund erbjuder inget bolag ett odds över 1,20 på PSG-seger. Vill du testa skrällen kan du dock hitta odds på uppemot 20 gånger pengarna. Vi rekommenderar dock inte att du satsar hela veckopengen…

Bastia är nykomlingar i Ligue 1 och har inte haft någon större lycka på bortaplan den här säsongen. På tolv försök har det bara blivit två segrar, vilket ger en 14:e plats i bortatabellen. De snittar dessutom mindre än ett mål framåt per match på bortaplan.

PSG har helt klart statistiken på sin sida ikväll. De har gjort flest mål i ligan och de har också släppt in överlägset minst. På hemmaplan släpper de bara in mål i genomsnitt i varannan match. Just nu har PSG en åtta matcher lång svit utan att släppa in mål. Senast det hände i ligan var i förlustmatchen mot Nice den 1 december.

Det första ligamötet mellan Bastia och PSG den här säsongen spelades i slutet av september och slutade med en mycket komfortabel PSG-seger. Matchen slutade 0-4, bland annat efter två mål av Zlatan Ibrahimovic.

PARIS SG-BASTIA

Bäst odds just nu
1: 1,17 hos Bet365
x: 7,95 hos Betsson
2: 20,00 hos Bwin

Vilken kanal visar PSG-Bastia?

Matchen startar kl. 20.30 och visas på TV4 Sport Xtra. Har du ett premiumabonnemang på TV4 Play kan du även se matchen där.