Real Madrid-Manchester United: Odds på supermatchen!

I kväll är det dags för det som de flesta betraktar som årets match i fotbollseuropa så här långt. Giganterna Real Madrid och Manchester United drabbar samman på Santiago Bernabeu i Madrid och förväntningarna är extremt högt uppskruvade. Real Madrid är stora favoriter hos spelbolagen och tror du på Manchester United kan du hitta odds på en bra bit över fem gånger insatsen!

Manchester United ångar på som ett ånglok i Premier League och just nu tycks inget annat lag kunna stoppa dem. De har redan nu ligatiteln som i en liten ask och det ska nog till en mindre jordbävning eller liknande för de ska tappa greppet om den åtråvärda pokalen. De leder ligan 12 poäng före Manchester City och det finns egentligen ingenting som tyder på att lokalkonkurrenten ska kunna närma sig.

I ligan har Manchester United som sagt imponerat stort och de toppar både hemma- och bortatabellen – de har dessutom gjort klart mest mål av alla lag. De har i skrivande stund 14 förlustfria matcher i rad och 12 av dem har varit trepoängare. I genrepet mot Everton i söndags tog de en mycket stabil 2-0-seger mot Everton efter mål av veteranen Ryan Giggs och Robin van Persie.

Real Madrid har haft en riktigt jobbig säsong. De är i det närmaste förnedrade av värsta konkurrenten Barcelona och är helt borta från tätstriden i la Liga. De har visat upp en närmast obegriplig instabilitet och så sent som för 10 dagar sedan föll de mot bottenlaget Granada. I genrepet mot Sevilla i lördags släppte det dock rejält. Det blev en mycket klar 4-1 seger, bland annat efter tre fullträffar av en viss Cristiano Ronaldo…

Det är ju ingen hemlighet att det inte har varit fullständig harmoni i truppen hos de regerande spanska mästarna. Vi har kunnat läsa i tidningarna om påstådda schismer, bland annat mellan Mourinho och lagkapten/målvakten Casillas. Vi har också hört spekulationer om att Ronaldo gett signaler om han vill lämna klubben. Bland annat har PSG nämnts i sammanhanget. Hur mycket sanning det ligger i det vet bara några få personer, men oron kring laget har bevisligen påverkat resultaten den här säsongen.

På ett sätt känns det synd att två så här bra lag ska behöva drabba samman i ett så här pass tidigt stadie av turneringen. Det här skulle mycket väl kunna vara en semifinal, eller kanske till och med en final om man ser till kvaliteten på lagen. Å andra sidan är det härligt att få några riktiga toppmatcher redan nu, så vi slipper vänta ända tills långt in på våren innan vi får njuta av gigantmöten som detta.

Bet365 bjuder på ett gratis livespel på kvällens match mellan Real Madrid och Manchester United. Läs mer om erbjudandet här >>

Styrkemässigt är det svårt att gradera de här två lagen. Det är två otroligt kompetenta trupper som José Mourinho och Alex Ferguson förfogar över och det handlar egentligen om vilken av de båda generalerna som lyckas formera sina styrkor på bästa sätt. Det finns utpräglade målskyttar och matchvinnare i båda lagen och försvarsspelarna gör nog klokast i att inte släppa till några luckor i kväll.

Vi ser fram emot en härlig match med några av Europas allra bästa fotbollsspelare inblandade. Vi tänker bänka oss framför TV:n och vi förutsätter att du också gör det. För det här bör ingen fotbollsintresserad missa!

…och så oddsen

Oddset på Manchester United känns så klart väldigt lockande. Det är inte många gånger på en säsong man får chansen att spela dem till över fem gånger pengarna. Vi ska dock tänka på att de lär vara väldigt nöjda med att ta med sig en poäng hem till England och på så sätt ha allt i egna händer inför returmötet på Old Trafford. Samtidigt är ett bortamål otroligt viktigt, så att bara ligga på försvar kan därför bli en kostsam taktik.

REAL MADRID-MANCHESTER UNITED

Bäst odds just nu
1: 1,63 hos Expekt (1000 kr i bonus till nya kunder)
X: 4,50 hos Bet365
2: 5,50 hos Bet365

Vilken kanal sänder Real Madrid-Manchester United?

Som vanligt i Champions League så startar matcherna kl. 20.45. Du följer dagens givna höjdpunkt på Viasat Fotboll eller, om du så föredrar, på Viaplay. Kvällens andra match är Shakhtar Donetsk-Borussia Dortmund och den ser du (om du nu av någon anledning skulle vilja det…) på Viasat Sport.