Shakhtar Donetsk–Dortmund: Marknadens högsta odds!

13 februari, 2013

Lite i skuggan av Real Madrid-Manchester United spelas i kväll även åttondelsfinalen mellan Shakhtar Donetsk och Borussia Dortmund. Även om stjärnglansen givetvis inte är densamma så kan det ändå bli en sevärd historia mellan två kvalitetslag. Vi har kikat närmare på oddsen i vanlig ordning.

Shakhtar Donetsk har visat flera gånger att de tillhör toppklubbarna i Europa genom att ta flera framskjutna placeringar i Champions League. Framför allt på hemmaplan har de tagit många fina skalper och det är erkänt svårt att rå på dem i den ukrainska kylan.

Shakhtar leder ligan hemma i Ukraina i överlägsen stil. De är 13 poäng före närmaste motståndare och på 18 omgångar har de bara släppt in 9 mål, samtidigt som de har gjort 52 framåt. Jag ska villigt erkänna att mina kunskaper om den ukrainska ligan är ytterst begränsade och jag kan inte göra någon rättvis bedömning av vilken klass den håller. Men vi vet sedan tidigare att åtminstone Shakhtar och Dynamo Kiev är lag som håller en bra europeisk klass.

Dortmund ligger tvåa i Bundesliga och slåss för närvarande med Frankfurt och Leverkusen om den andra direktplatsen till nästa års upplaga av Champions League. Bayern München har dock ryckt till sig en rejäl serieledning och är 15 poäng före i tabellen, vilket bör vara omöjligt att hämta in trots att det är många omgångar kvar att spela.

Dortmund imponerade stort i gruppspelet och gick obesegrade genom grupp C, som på förhand såg riktigt tuff ut. Att i en grupp bestående av storlag som Real Madrid, Ajax och Manchester City ta 14 poäng visar tydligt att tyskarna är att räkna med i årets turnering. Över två matcher bör de vara det starkare laget av de två, men som vi var inne på ovan blir troligen bortamatchen den betydligt svårare uppgiften för Dortmund.

Kikar vi på oddsen så är det helt jämnt mellan lagen och spelbolagen kan inte riktigt bestämma sig för vilka som egentligen är favoriter. Tittar vi på genomsnittsoddsen hos de ca 20 spelbolag som vi bevakar så väger favoritskapet över en smula åt hemmalaget, men det finns några spelbolag som är inne på en annan linje och håller tyskarna som knappa favoriter.

SHAKHTAR DONETSK-BORUSSIA DORTMUND

Bäst odds just nu
1: 2,70 hos Bet365
X: 3,50 hos Bet365
2: 2,80 hos Unibet (1200 kr i bonus till nya kunder)

Vilken kanal sänder Shakhtar-Dortmund?

Matchen startar kl. 20.45 och du kan se den på Viasat Sport. Väljer du istället att se Real Madrid-Manchester United så får du byta kanal till Viasat Fotboll. Samtliga åttondelsfinaler i Champions League hittar du här.

Spela ansvarsfullt!
Spela aldrig för pengar du inte har råd att avvara. Spela aldrig för lånade pengar. Om ditt spelande påverkar ditt liv negativt rekommenderar vi att söker hjälp. Läs "Varningssignaler om spelberoende".

Senaste artiklarna på spelkanalen:

I morgon den 12 september är det dags för det som många fotbollsälskare har sett fram emot, nämligen ligastart i Premier League. Favoriter till titeln är i vanlig ordning de etablerade storklubbarna och hos spelbolagen är det Manchester City som har det allra lägsta oddset. Vi ser fram emot en spännande säsong och bjuder här […]

Läs hela artikeln →

Det blir idel stormöten, precis som sig bör, när kvartsfinalerna i världens mest prestigefyllda klubblagsturnering går in kvartsfinalspelet.

Läs hela artikeln →

Det blev tuffast möjliga motstånd för Malmö FF i första utslagsrundan i Europa League som lottades vid lunchtid på måndagen. Vårt svenska hopp kommer att ställas mot Chelsea i ett dubbelmöte som inleds hemma på Malmö Stadion den 14 februari.

Läs hela artikeln →

Nu är lottningen genomförd och vi kan se fram emot flera stormatcher redan i åttondelarna i årets upplaga av Champions League. Vad sägs till exempel om PSG-Manchester United eller Liverpool mot Bayern München?

Läs hela artikeln →

Det är tisdag och dags att kasta oss in i den andra gruppspelsomgången i Champions League och även om de där riktiga toppmötena kanske saknas så bjuds vi ändå på flera intressanta bataljer.

Läs hela artikeln →

I helgen är det dags för den femte omgången av årets Premier League. Till helgens höjdpunkt korar vi, utan egentlig tvekan, fredagsmatchen Chelsea-Liverpool på Stamford Bridge.

Läs hela artikeln →

Kvalet är i full gång och om bara knappt en vecka är det dags för den riktiga starten på tennissäsongen 2016. Jag pratar så klart om Australian Open och vi ser fram emot en högintressant turnering. Kan någon stoppa giganten Novak Djokovic – ja, det är den stora frågan inför årets första Grand Slam-turnering.

Läs hela artikeln →

Spel- och oddstips från spelkanalen.com, © 2008-2017. Den här sajten riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Spela aldrig för pengar som du inte har råd att avvara. Om du inte har kontroll över ditt spelande så rekommenderar vi dig att söka hjälp.