Shakhtar Donetsk–Dortmund: Marknadens högsta odds!

Lite i skuggan av Real Madrid-Manchester United spelas i kväll även åttondelsfinalen mellan Shakhtar Donetsk och Borussia Dortmund. Även om stjärnglansen givetvis inte är densamma så kan det ändå bli en sevärd historia mellan två kvalitetslag. Vi har kikat närmare på oddsen i vanlig ordning.

Shakhtar Donetsk har visat flera gånger att de tillhör toppklubbarna i Europa genom att ta flera framskjutna placeringar i Champions League. Framför allt på hemmaplan har de tagit många fina skalper och det är erkänt svårt att rå på dem i den ukrainska kylan.

Shakhtar leder ligan hemma i Ukraina i överlägsen stil. De är 13 poäng före närmaste motståndare och på 18 omgångar har de bara släppt in 9 mål, samtidigt som de har gjort 52 framåt. Jag ska villigt erkänna att mina kunskaper om den ukrainska ligan är ytterst begränsade och jag kan inte göra någon rättvis bedömning av vilken klass den håller. Men vi vet sedan tidigare att åtminstone Shakhtar och Dynamo Kiev är lag som håller en bra europeisk klass.

Dortmund ligger tvåa i Bundesliga och slåss för närvarande med Frankfurt och Leverkusen om den andra direktplatsen till nästa års upplaga av Champions League. Bayern München har dock ryckt till sig en rejäl serieledning och är 15 poäng före i tabellen, vilket bör vara omöjligt att hämta in trots att det är många omgångar kvar att spela.

Dortmund imponerade stort i gruppspelet och gick obesegrade genom grupp C, som på förhand såg riktigt tuff ut. Att i en grupp bestående av storlag som Real Madrid, Ajax och Manchester City ta 14 poäng visar tydligt att tyskarna är att räkna med i årets turnering. Över två matcher bör de vara det starkare laget av de två, men som vi var inne på ovan blir troligen bortamatchen den betydligt svårare uppgiften för Dortmund.

Kikar vi på oddsen så är det helt jämnt mellan lagen och spelbolagen kan inte riktigt bestämma sig för vilka som egentligen är favoriter. Tittar vi på genomsnittsoddsen hos de ca 20 spelbolag som vi bevakar så väger favoritskapet över en smula åt hemmalaget, men det finns några spelbolag som är inne på en annan linje och håller tyskarna som knappa favoriter.

SHAKHTAR DONETSK-BORUSSIA DORTMUND

Bäst odds just nu
1: 2,70 hos Bet365
X: 3,50 hos Bet365
2: 2,80 hos Unibet (1200 kr i bonus till nya kunder)

Vilken kanal sänder Shakhtar-Dortmund?

Matchen startar kl. 20.45 och du kan se den på Viasat Sport. Väljer du istället att se Real Madrid-Manchester United så får du byta kanal till Viasat Fotboll. Samtliga åttondelsfinaler i Champions League hittar du här.